Случај референдума се враћа на почетак?

Уставни суд БиХ је обавезан да одлучи о захтеву за преиспитивање одлуке о одржавању референдума о Дану Републике у РС и може поступити на два начина, а један од њих је да случај врати на сами почетак.

Босна и Херцеговина 02.09.2016 | 22:49
Случај референдума се враћа на почетак?
То је за регионалну Н1ТВ рекао председник Уставног суда БиХ Мирсад Ћеман прецизирајући да се то може десити ако суд нађе да има елемената за такву одлуку.

“А то значи у фазу да се о њему одлучује од почетка, разматра захтев за оцену уставности што подразумева све процедуре које су се у међу времену десиле", казао је Ћеман, уз напомену да не жели ништа да прејудицира.

Он је казао да би код таквог стања ствари значило да одлуке о референдуму и захтеви у вези са спровођењем референдума не би биле актуелне и требало би их обуставити те решавати их ако, како је рекао, дође у исту правну позицију.

Као прву могућност он је навео да, ако Уставни суд утврди да нема елемената за преиспитивање одлуке, то значи да остаје при одлуци од 26. новембра прошле године.

У том случају, прецизирао је, Суд мора одлучивати по захтевима који се тичу касније донетих одлука о спровођењу референдума у Републици Српској.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Варте-елиминатор

02.09.2016 17:13

РС и Српски народ не признаје тај вас суд који ради по принципу кадија те тузи кадија ти суди тако да све ово мозете објесити мацку о реп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

02.09.2016 17:20

Колико је нормално да један судија уставног суда , јавно коментарише предмете у раду? Нити је он судија нити је уставни суд правосудна и независна институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре лија

02.09.2016 19:57

Ако си слусао интервију могао си чути да је човјек само објаснио процедуру и хипотетички одговорио на питање ста би било кад би било и није коментарисао случај.

Name

Ре

02.09.2016 17:26

Сад сте се сјетили кад сте видјели у шта вас је Бакир увалио а Додик на нож дочекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ес

02.09.2016 18:00

Ма јок, сад нема одступања. Нико то неце урадити. А друга ствар, овај ниста није слагао нити казао ново. То се знало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

02.09.2016 18:02

Поништите одлуку и све ће се смирити. Неће се трошити новац, и онако смо сиромашни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум да или не

02.09.2016 19:25

Све на поцетак треба вратити ево и засто Овај референдум су припремили велики а да не помињем који су то исти они сто нам и ово накарадно направили Велики зеле опет цртање карата јер су да подсјетим цекали резултате пописа као и 91 и то им је дало крила да нам мјењају дејтон и сви знамо да се дејтон 2 спомиње вец дузе вријеме А сви ми знамо да наса тројка Додик Бакир Цовиц раде само сто им они нареде Тако да це мо ми сви бити губитници а они добитници па ево и како нови дејтон иде подјела на висе јединица 5 које це се после неког времена моци припојити србији односно хрвацкој али за такве услуге србија це признати Косово у тим Еуропа ријесава проблем балкана који улази у Е У а руси и американци преко нас це да ријесе питање Крима и Украјине тако да се с тим западним балканом заврсава јер сви знамо да овако не иде и да је стоп на свим странама од Македоније Србије Босне и Херцговине

ОДГОВОРИТЕ