Чавка: Салиховић скреће пажњу са себе

Државни тужилац Олег Чавка писао је Високом судском и тужилачком савјету БиХ и Канцеларији високог представника међународне заједнице у БиХ након што је против њега отворена истрага. Он је у писму навео како у Тужилаштву БиХ могу опстати само они који су политички подобни при томе оптужујући главног државног тужиоца Горана Салиховића да скреће пажњу са поступка који се води против њега.

Босна и Херцеговина 02.09.2016 | 22:46
Чавка: Салиховић скреће пажњу са себе
Чавка је у писму до којег је дошао портал Клиx.ба објаснио како и с којим циљем се користио мобилним телефоном Анеса Курбеговића. Он је навео како га је занимало зашто Курбеговићев мобилни уређај није вјештачен односно да ли је он утицао на полицију да се избјегне вјештачење.

"Тужилаштво је знало да у потпуности не постоје обиљежја кривичног дјела Проневјера у служби међутим и поред тога су обманули Савјет и Канцеларију дисциплинског тужиоца тврдњом да сам украо мобилни", написао је Чавка.

Истакао је како се у Тужилаштву БиХ дешавају чудне ствари с обзиром на то да у овом случају свједоке саслушава блиски сродник Анеса Курбеговића.

"Пажња јавности се одвлачи на неку другу причу од медијске хајке на главног тужиоца, захтјева за његову смјену и дисциплинског поступка који је наводно против њега покренут, а ја сам послужио као примјер наводног чишћења властитих редова", наводи Чавка.

Додаје да у данашњем Тужилаштву БиХ може опстати само особа која је политички подобна те да иза њега не стоји ниједна политика.

"Бојим се да сам у будућности могао постати и неугодан свједок у раду Тужилаштва БиХ", упозорио је Чавка.

С тим у вези навео је примјер предмета који је вођен против Кемала Чаушевића и других, а који му је без икаквог образложења одузет одлуком главног тужиоца.

"Када су почеле чудне ствари да се дешавају у наведеном предмету, који су прекрила већ три снијега, и у којем су предмету процуриле у јавност изјаве осумњиченог у дневно политичке сврхе, мој рад је престао", написао је Чавка.

Он је навео и све нејасноће које се односе на предмет који се водио против Милана Томаса и директора Управе за индиректно опорезивање БиХ Мире Џакула.

Чавка се жалио и на то што му је главни државни тужилац Горан Салиховић забранио да испита Мурата Ђудерију који се писмено обратио Тужилаштву БиХ са жељом да исприча ко је и због чега украо аутомобил тужитељке Диане Кајмаковић.

"Знам да ово моје обраћање звучи као писање огорчене особе, али немам више никакву жељу остати у овом Тужилаштву, барем док је у оваквом стању, и по свему судећи према садашњем стању ствари, након што докажем своју невиност посветићу се неким другим пословима у животу, односно нећу им више сметати, јер као особа која је преживјела тежак срчан удар обавезан сам покушати остати жив због свог сина којег морам школовати", закључио је Чавка.

Извор: клиx.ба

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хм

02.09.2016 15:02

Све им је исто као у ОЗНИ, јер вук длаку мијења али ћуд никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.09.2016 15:46

Има ли ико поштен у тој скарадној институцији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

02.09.2016 16:04

То нису институције, то је скуп интересних група, заштитника лоповлука, крађа, намјештања. само дио тога прочитамо када се неко осмјели да нешто каже. Какав суд такво и тужилаштво. И још то треба поштовати....ужас

Name

АЦО В .

02.09.2016 16:00

Сад прицас за предмет Пандора, кад си досао на ред у свим прљавстинама.Подметао си и Барасину.Стока сте невидјена,а ти предводник крда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

02.09.2016 16:13

Само комплет смјена, нико ту није невин. Ето предмет Чаушевић,шта он чека ?Нема сегмента друштва да није заражено свим и свачим..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вага

02.09.2016 16:40

Е мој МЕКТИЦУ ниси ни свјеестан у ста си дирнуо. Ал клупко се одмотава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

02.09.2016 17:04

Послије афере Салиховић на реду и афера Чавка. Поставља се питање: Колико је господин Додик био у праву кад је указивао на сумљив и незаконит рад у Тужилаштву и Суду Бих, и тражио укидање тих институција,

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

02.09.2016 21:11

Доказ да постоји правосудна мафија коју контролису тузиоци.Ста је са сверцом цигарета преко границног прелаза Стрмица.

ОДГОВОРИТЕ