Да ли смо много јаки или много неозбиљни

Када су 1-ог октобра 1991. и почетка рата на југу Херцеговине питали Божидара Вучуревића шта је циљ и докле се иде, он је шаљиво одговорио „Ово ти је као младо јуне кад се заобада, тамо гдје се заустави то је наше..“. Ова тужна анегдота можда најбоље осликава недостатак јасног плана, визије и стратегије, све странпутице којима годинама тумарамо.

Република Српска 02.09.2016 | 22:49
Да ли смо много јаки или много неозбиљни
Није лако бити лидер, као први водити државу и бити одговоран за судбину једног народа. Велика одговорност захтјева велику озбиљност и посвећеност. Свака важна политичка одлука требала би да се донесе након озбиљне анализе, стручне расправе у коју би била укључена шира академска заједница и опозиција, те се важне одлуке доносе што већим консензусом и саборности свих релевантних националних фактора.

За сваку опцију и рјешење требало би унапријед припремити више варијанти за реаговање у различитим околностима, и спремно дочекати потезе свих учесника.

Референдумске приче Милорада Додика умногоме ме подсјећају на заобадало јуне из анегдоте Божидара Вучуревића. Стиче се утисак да је плаховито у тренутку напада нервозе и страха предсједник одлучио да распише референдум о Суду и Тужилаштву БиХ не размишљајући пуно о последицама и реалним околностима.

Када је схватио да нема снаге да спроведе одлуку Народне скупштине РС, коју је у безброј наврата понизио приморавајући своје посланике да слиједе и испуњавају његове хирове, Додик се повукао правдајући се немушто да не може спровести одлуку јер нема подршку издајничке опозиције!?

Умјесто да се након пораза и понижења повуче, Додик срља у нову опасну предизборну референдумску причу са циљем да наметне своје теме и скрене пажњу грађана са важних питања која чекају одговор. Расписати референдум без консултација и подршке Србије, а да се не говори о широј подршци унутар међународне заједнице, у најмању руку је неозбиљно и неодговорно.

Очито је да је и ова одлука, донесена без било каквих озбиљних анализа и консултација, и да се потпуно неприпремљено и неспремно ушло у озбиљну утакмицу.

Додик нема подршку Србије, али зато има Драгана Човића који је спреман до последњег Србина да се бори за демократију и право Републике Српске на референдум, док његови представници у ЦИК-у скупа са Бошњацима гласају против уступања бирачких спискова, и тако преко туђих леђа обезбједи могућност да и кантони са хрватском већином евентуално одрже некада референдум о уједињењу.

Једини сигуран губитник у цијелој игри је Република Српска и њени грађани, јер тешко да из свега могу имати било какву корист, а све негативне последице преломиће се преко њихових леђа. Запитамо ли се некад гдје нас све ово води, куда и са ким тумарамо, да ли смо много неозбиљни или много јаки па да можемо равноправно играти утакмице са великим играчима?

Након великог страдања у рату Република Српска прошла је кроз тежак период транзиције у коме је остала без привреде, народ се раселио, подијелио и претворио у сиротињу.

Режим ме често подсјећа на болесног алкохоличара који је исцрпљен дуготрајним нездравим животом, и који упркос слабостима у нападима бунила непрекидно провоцира и напада све око себе како би одушевио незадовољне укућане. Како другачије објаснити суицидно и непримјерено понашање Милорада Додика који непрекидно вријеђа не само политичке противнике већ и амбасадоре утицајних држава називајући их шпијунима и криминалцима, а истовремено их иза кулиса и очију јавности понизно моли да му дају кредит како би преживио још један изборни циклус?

Питање је да ли је он уопште свјестан шта ради, и какве ће погубне и далекосежне последице по цијели народ и Републику Српску оставити његова ауторитативна власт? Да ли је паметније избјегавати инциденте, повући се у страну док се не консолидујете, оздравите и ојачате или провоцирати све око себе у напетој атмосфери иако сте свјесни да би можда и један ударац у исцрпљен организам могао бити кобан?

Као неко ко већ 20 година осјећа тугу због изгубљеног Книна и патње браће Крајишника расељених по цијелом свијету, не могу а да се не сјетим Милана Мартића који није схватио да сами и остављени од свих, малобројни Крајишници не могу да се равноправно носе са 20 пута бројнијим непријатељом који је иза себе имао подршку најутицајнијих држава.

Као дјечак одушевљавао сам се снимцима на којима се Милан Мартић бахато опходи према новинарки ХТВ-а и пркоси свима, али када се догодило велико страдање и егзодус схватио сам да је понашање било погрешно, и да је лоша процјена снаге и цјелокупне ситуације била погубна за један цијели народ.

Ми Срби ријетко извучемо поуке из прошлости. Кроз историју много пута смо показали храброст и поднијели велику жртву, па је вријеме да свијету покажемо да понекад имамо и довољно мудрости. Морамо схватити да нисмо ни најјачи, ни најбогатији ни најпаметнији, и да је наш тренутни витални национални интерес да сачувамо и обновимо народ и државу у турбулентним временима.

Блог Небојша Вукановић

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

Посматрац

02.09.2016 14:18

Рекао би да сте (сви ви) много неозбиљни, ни паметни, али најбогатији са васим лоповлуком и најбогатији сте у лазима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеллена

02.09.2016 20:27

Није ми уопсте јасно због цега се дигла оволика фрка,због једног датума и гласања.Изгледа да је планирано одавно да се ситуација заостри,а ово је само досао добар разлог и изговор да се то уради

Name

доктор

02.09.2016 14:21

Аферим Небојса,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.09.2016 15:48

Докторе, може ли превод на српски? Има нас овде који турски не говоримо, ипак је ово српски портал.

Name

ре драган

02.09.2016 16:12

Питају господзу у београду,,користите ли Турцизме? а господза онако изненадзена и помало увриједзена одговара ,,ма Јок,,,јес сконто светски цовеце

Name

Немања

02.09.2016 16:28

Не лупетај бре. Ви сте Босанци сви, православне вероисповести, а глумите Србе веће од нас у Србији. Вим уста отворите, чује се да сте Босанци. Српски језик је екавица! Засто сте толико ненормални и поносни? Босна је Босна и увек це остати Босна. Свратите то коначно, сто пре то боље!

Name

пајо

02.09.2016 16:36

па бубрег је турска ријец.

Name

Наслов

02.09.2016 16:56

Видис да вриједи критика овај задњи само једну ријеч написа на Турском остало на Српском.

Name

Ре Ре Драган

02.09.2016 17:03

Госпоџа? Увријеџена? Који си ти мени краљ и без турцизама а и са њима! Брате узми мало читанку из другог основне па прелистај.

Name

Ре Немања

02.09.2016 17:34

Нермине јеси ти изабрао име Немања или свештеник? Лијепо од тебе што се називаш српским именом. Још само да вјеру прадједовску вратиш.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

02.09.2016 17:41

@ Немања Ти знаш шта је Српски језик? Не се.и јадове здравља ти

Name

Ре Немања

02.09.2016 17:42

Јеси се и ти звао Емир раније? Оно као Кустурица па прешао у православље. Мислим ок је то. Ако си то урадио ја ћу се одмах назвати по твојој теорији.

Name

Драган

02.09.2016 17:47

Нермине, можда ти је прадеда био Немања. Ти чак и лоше глумиш Немању. Глуп си тебра, помири се с тим.

Name

Приговор Немањи

02.09.2016 18:13

Немања, благе везе ти немаш,бре!

Name

Приједорчанин

02.09.2016 14:24

Потписујем се иза сваке Вуканове ријечи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2016 20:07

Зашто иза сваке? Зар није довољан један потпис

Name

Мирослав

02.09.2016 14:25

Најбоља анализа тренутног стања у друштву до сад. Свака част Небојши Вукановићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

охр-еу

02.09.2016 14:26

прва снкција це бити искљуцење свих компанија из РС-а из система СWИФТ, забрана пословања са ЕУ и САД фирмама из РС-а, забрана путовања у ЕУ и САД свим политицарима, забрана приступа фондовима еу, кредитима ммф и еебрд , за поцетак довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Груда

02.09.2016 15:46

Сто се тица тога свега, то би било добро. Медјутим, референдум нам не треба јер је у свху застите доказаних зликоваца и ницег другог

Name

ре

02.09.2016 17:14

Заборавио си, да ће забранити Србима да дишу, пију воду и једу наредних седам година. Ко остане жив послије тог охр-овог третмана моћи ће ићи на референдум, ако то дозволи Бакир и сда.

Name

ре пе

03.09.2016 07:14

Друзе, све то сто набрајас це Србима забранити "народна" власт попут Додика и њему слицних. Вец су поцели, пензије су 160 КМ...

Name

ре охр-еу

03.09.2016 07:35

И све то це уцинити да би се додворили Бакиру Изетбеговицу и босњацкој страни, и БиХ из које су по броју ратника у ИСИЛ-у на високом другом мјесту у Европи.

Name

Гастабајтер

02.09.2016 14:39

Па овај Додик је стварно луд, он води народ у пропаст. Хитно треба затражити да поднесе оставку и распише вандредне изборе, враг је однио шалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

02.09.2016 15:42

Да овај накарадни, неписмени и безвриједни народ није наопако насадјен, феномен Додик не би постојао него би нормалан и образован цовјек био изабран на ту функцију.

Name

М

02.09.2016 14:41

Све паметно и лијепо написано. Назалост ми Срби увијек неки инат тјерамо,увијек бирамо најгоре у својим редовима да нас престављају. Ови избори су прекретница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стипе

02.09.2016 16:35

Ја аам Хрват из Хрватске. Католицима и православцима ми забранио назив Хрват, или Србин. Глуме веће патриота него они у Хрватској и Србији. Људи ви сте Босанци различитих вјероисповијести и то це увијек тако бити. Не разумијем засто то не схватите и засто не признајете Босну као државу и њен језик???

Name

Ре Стипе

02.09.2016 17:36

Ма мани нас те твоје политике свега ти. Па ни Бакир тако не говори.

Name

Ре Стипе

02.09.2016 17:47

Ја ћу признати кад ти признаш да су се твоји преци покатоличили и узели католичку вјеру па ти због тога узмеш православље.

Name

Драган

02.09.2016 18:03

Стипе, без увреде, ти си обична неписмена будалетина као и онај који се представља као Немања и тврди да је српски екавица. Да сте ишта читали знали би колико лупетате.

Name

прле

03.09.2016 08:59

Стипе, будали је лаксе угурати метар у гузицу него цм у главу.... Не конта националиста ниста..

Name

Обицна раја

02.09.2016 14:44

То сто Цовиц подрзава Додика то је јер су исти (криминал)а сто је њега брига за народом дабогда њему бог помагао исто колико он мисли за народ и свој и за остале народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

02.09.2016 16:29

од свих младих сто напустају бих 90% су хрвати. о томе су цути. остат це само цланови хдз-а и то они у органима ф бих и кантона. то цовица не муци. да остат це и власници кладионица који из рс-а извлаце сваки дан у просјеку 100 000 км. додику 10%. зато су код вас кладионие добро досле и без икаквог отпора

Name

Дон

03.09.2016 05:40

Није истина да је међу њима 90% Хрвата. Срби такође масовно одлазе, а Бошњацима је најлакше отићи, јер их има највише на запада и једни друге вуку и вјеруј ми да и они одлазе.

Name

ја

02.09.2016 14:51

Запјеват ће Миле не може нам нико ништа...то је сва његова политика...Ионако свако гледа да оде из Републике Српске а сада ће да иду још више...нека за Милета гину они којима је обезбједио плате на државној сиси

ОДГОВОРИТЕ
Name

сладјан

02.09.2016 15:05

ма јаки сте сто посто сви политицари нај јаци додик па изетбеговиц то су нај јаца два политицара све цвета у насем друству немам ријеци браво стоко јадна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДР

02.09.2016 15:13

Браво ЦАРЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

наслов

02.09.2016 15:22

Ста је писац зелио да казе.Нит смо јаки ,нит велики али цини ми се да је црвена линија давно предјена.Мозда се референдум превисе користи ради странацких поена али је неопходан итекако.Политика пркоса и ината није добра али није добро ни да се додворавате неком и газите и дајете оно засто смо гинули.Да вам јенко дао главу у рату за све ово другације би и писали и односили се према Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТА ЛУПАС

02.09.2016 18:46

Лупас рат ко против кога како с цим пар будала би да ратује с тудом дјецом а немамо ни по працку манте се глупости вец да скинемо смеце с власти и протјерамо амбасадоре

Name

Наслов

02.09.2016 20:25

Ти си одговараш на погрешне коментаре или неконташ.

Name

боранија

02.09.2016 15:27

Осјеца тугу због изгубљеног Книна,Книн се није нигдје изгубио,изгубила га српска политика и сад нарицес.Исто је и данасња ситуација о којој писес,али то полуписмена боранија не разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светизар

02.09.2016 16:45

Који Книн? Да ли сте ви болесни и поремећени? Па то је Хрватска, авнојске границе, као и код нас у БиХ. Болесни смо ми народ, фанатици. Прогласили у Хрватској републику и сад се чудимо сто је тако завршило како је завршило. Само смо навикли отимати тудје. Не постоји дзаба израз: Србија до Токија. Мајке ми, понекад ме срамота сто сам Србин! Не знам само цему се дивимо, због цега смо толико поносни и пуно себе? А гули да сватимо фа сами себи скачемо у стомак!

Name

Ре Светизир

02.09.2016 17:38

Сутра ујутру наврати да ти дам 1000 КМ (за трошка) па правац у Ватикан да те Папа лично прекрсти. Немој да те буде срамота нас.

Name

?

02.09.2016 22:05

Немас ти 1000 марака!

Name

Ре ?

03.09.2016 06:36

Дођи, узми и носи. Само да не гледам ове твоје бљувотине више. А да ли имам или не није твој проблем. Теби обећане, за тебе ће бити.

Name

ПСИХИЈАТРИЈА

02.09.2016 15:29

Ни једно ни друго, већ за ПСИХИЈАТРИЈУ, пошто је суду већ приложио ПСИХИЈАТРИЈСКУ ДИЈАГНОЗУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

02.09.2016 15:31

Није лако водити дрзаву...Зна то и Додицк јер је нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2016 16:47

Држава није проблем, државе нема :) :)

Name

Драган

02.09.2016 15:40

Обрнимо ствар: Зашто би изјашњавање народа о неком датуму било опасан чин и довело до сукоба? То би значило да они којим референдум смета сукоб свакако планирају. Зашто Срби не прете сукобима због прославе 1. марта у Федерацији? Осим тога, Србија није против референдума. И будалама је јасно да је овакав одговор због ЕУ, а не због тога што ико озбиљан у Србији доводи у питање одлуку Скупштине РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драган

02.09.2016 15:58

Јели ти мислис да це Србија на овоме стати?Бице јос притиска из Брисела за следеће кораке.Знају они ону Милосевицеву тактику ми нисмо у рату и немамамо утицајау на ове преко Дрине а после потписују мировни споразум као зарацена страна.

Name

Аxxе

02.09.2016 16:05

Са које си ти планете досао !

Name

Драган

02.09.2016 16:14

Наравно да ċе притисака бити и да их има, али не потцењуј Србију иако ти се чини да је данас слаба. Ни свет више није једнополаран, нити је ЕУ толико свемогућа.

Name

ПОЛИЗИ

02.09.2016 18:43

Моји драги само сила се постује среца да Рујке нису тако слабе као пре али опет памет у глави и мудро

Name

прле

03.09.2016 08:53

Де глупане сабери се...

Name

Ја

02.09.2016 15:46

Овај Миле ради мимо свих. Стварно смо надрљали. Не би ме изненадило да он ради за запад. Засто одмах референдум?,то само звучи добро, зар не..? 9 јануар се мозе правно доказати и одбранити, жалбе суду, па европски суд за људска права и тако у недоглед. Е то је мудровање... а не инат и јунаштво,па куд пукло да пукло. Страх ме је . Босње су се сад несто дигле и ови загрепцан исто.... Србија најрадје не би да се мијеса, осјецам да је њима РС само терет, они нас не виде ко своју авлију. Мислим кад наси трце у београд они гарант казу: "ух ето их опет". Несто се комеса... Ми за сад требамо паметно овако: -даyтон закон... Рс је ентитет (за сад) и даље заједно са регијом гурати економију напред. Имамо своју полицију, владу итд. Ако несто зезнемо сами смо себи криви... Миле Босњацима даје толики маневар за њихове циљеве то је за непојверовати, Ко да ради за њих.. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.09.2016 15:58

Онда раде и остали. Не заборави да су све српске странке у парламенту гласале за одржавање референдума.

Name

Ја

02.09.2016 16:17

Остали су подрзали само да не би гласове губили на сљедецим изборима. Замисли да се противе... не би их било нигдје.

Name

Ре ја

02.09.2016 17:07

Знаш ли ти шта значи одлука Уставног суда? Како је правно одбранити? Одлуком у Скупштини Републике Српске? Оно као добијеш казну за брзу вожњу па искупиш фамилију и изгласате да си возио брзо али ниси никог угрозио па не мораш платити. Знаш ли ти о чему пишеш уопште? Каква правна одбрана ако је Уставни суд донио акт?

Name

одговор свима

02.09.2016 17:39

Опозиција је подржала јер није имала избора, као што ни ми обични грађани немамо избора већ морамо изаћи на референдум. Како год доњи смо. Питам се само гдје су они силни савјетници и за шта они примају плату. Па имам и ја једног таквог на послу, али стиснем петљу и настојим да га убиједим да промјени мишљење када сматрам да је одлука погрешна или у супротности са законом.

Name

Ре Ја

02.09.2016 18:41

Поврсно Поврсно Поврсно мој ја немој висе плитак си ко лавор

Name

писац

02.09.2016 16:09

аферим ; свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Драган

02.09.2016 16:09

Свака ти је ријец велика глупост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.09.2016 16:17

Будали тако и физика изгледа. Немој да се узбуђујеш, али ради мало на себи.

Name

Едо,Слатина-Тузла

02.09.2016 16:32

У историји ће остати записано да је за нормалну државу Босну и Херцеговину најзаслужнији Милорад Додик !! Нећу рећи као легендарни Младен Делић:" Не сам Сафете(Милораде)!" већ "Само тако Милораде"!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУ 35

02.09.2016 18:40

Пинокио и БиХ су ликови и дрзаве из бајки

Name

Талицни

02.09.2016 22:00

Едо, поправљас се,...респецт

Name

Едо,Слатина-Тузла

03.09.2016 22:16

Талицни Мислим да сам само реалиста , никада не " навијам " , анационалан сам , али поштујем и волим државу Босну и Херцеговину !!

Name

Србенда

04.09.2016 06:05

Едо, пилећи мозгу.

Name

Мирко

02.09.2016 16:38

Један од главних савјетника предсједника Босица је гос. Вукановиц. Само ме срце заболи када се сјетим да је поред Радована сједио академик Екмециц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поклопи

02.09.2016 19:03

Добро га је савјетовао. Види се данас.

Name

Никола

02.09.2016 16:53

Оставка и Додиков одлазак је последња шанса за спас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

02.09.2016 17:37

Спас од чега?

Name

Ре никола

02.09.2016 17:49

Које то вас? Страначке полтроне?

Name

ИЗРАЗ ОВОГ ЛИЦА ГОВОРИ - КАКВИ СМО ......

02.09.2016 16:58

.....ДА СЕ ЦОВЈЕК ЗАПИТА - ИМА ЛИ ЈОС УВИЈЕК НОВЦАНИК У ДЗЕПУ, КАДА НАС СРЕТНЕ!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ес

02.09.2016 17:58

Па сад испаде да су србски борци били јунад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

02.09.2016 18:16

Ово није Додиков референдум, одлуку је донијела Скупштина РС, сви су гласали, све српске странке. Није могао сам, и не треба да било ко може сам одлучивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

03.09.2016 10:02

Не референдум је судска нагодба , која гласи; Ви мени аболицију и сретан пут, а ја вама изјаву како је опет по ко зна који пут Европа против Срба, па ми јадни Срби ни референдум не можемо провести. референдум = аболиција ,

Name

мири

02.09.2016 18:19

Обавезно треба референдум одрзати

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД џемат

02.09.2016 20:12

Може ако ћете ти и твоји први да узмете пушке у руке и да дате животе за Додиков покушај избјегавања правде путем референдума... Док је тебе и вама сличних који гласате за њега и који га подржавате он ће наставити да нас гура у већи и дубљи амбис.

Name

За Босну и Херцеговину

02.09.2016 18:35

Стварно незнам умјесто да сједну и дрзе разговоре и сједнице одрзавају о Економији и да Дрзаву гурају напред да народ буде у њој да се не одлази у дијаспору да трази круха они се баве глупостима (политицари) стварно залосно треба тразити диалог народ овде само губи политицари су се обезбиједили у то сам сигуран дизу кредите да би себи плату обезбиједили отворите оци сви смо ми јадници поздрав свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

росети

02.09.2016 21:56

Не сликтај се!

Name

краљ

02.09.2016 20:25

Ускоро це бајрам. Бајрам сериф мубарек олсун милокраде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киборг

02.09.2016 20:47

Не разумијем ста це додик постиц и кад спроведе референдум??? Кад це га свакако понистити охр,високи представник и уставни суд те исти нема подрску никог на планети??? МИЛЕТОВ АПСУРД...јад и цемер..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.09.2016 21:20

Киборг, јадан је онај човек који поданички слуша трећеразредног аустријског ћату и очекује да му тај ћата уређује кућу. Људи са достојанством, били они Срби, Хрвати или Бошњаци, не трпе газду у својој кући. Само фукара пристаје на то!

Name

ја

02.09.2016 21:15

Гдје је 50000 евра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајор

02.09.2016 23:53

Није ми јасно до краја ста је разлог овог референдума Милораду, Прво смјесно ми је кад он прица о интересима РС,некако стицем утисак да могу бити двије три ствари у питању: Он,или је добро поремецен или му је ово испало одлицно за предизборну кампању или пак губи тло под ногама па је у стању да зртвује и народ и Републику само да би опстао.Референдумско питање је погресно,то би било исто као кад би питао србина да ли зели славити своју славу,дакле опсте беспотребно и глупо питање. Само знам да је опозиција насјела на његов трик,како год,видјецемо,како це одустати од референдума Милорад. Јос несто ми паде на памет,могуце да це он са странцима направити дил као и обицно,да се извуце са свом имовином за замјену одустајање од референдума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Та Тране

03.09.2016 06:35

Овај ЈЕ ФОЛЕР СВИХ ФОЛЕРА и то је његово право. какав цовјек, такав политицар. Проблем је народ, односно гласаци. ДАЈЕ МАНДАТ ФОЛЕРИМА и људима који се деценијама (у рату и послије) енормно богате. ДРУГИМ РИЈЕЦИМА: ТРАЗЛИ СТЕ, ГЛЕДАЈТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

03.09.2016 11:21

Ех, кад се сељачина докопа власти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дарко

03.09.2016 22:19

Сеоска бараба

Name

03.09.2016 11:40

Политичари у РС су нерационални.Мирко Саровиц је једини у РС који води конструктивну политику али његов "проблем" је што народ више воли ове што обецавају неоствариво и пријете великим силама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија

03.09.2016 14:20

Волунтаризам, импровизација и блеф..., ето то је оно што се овдје политиком зове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

03.09.2016 15:37

Ово је пут који укида РС а да нико небуде крив!Запамтите ову констатацију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

03.09.2016 17:53

Из твојих уста у божије уши..

Name

Србенда

04.09.2016 06:01

Небулозе, небулозе.

Name

Херцеговац Црногорац

03.09.2016 19:14

Ово је јос једна игра Додикова,на конто одбијања србијанских го..на као да "одбрани" Републику Српску,и теле схвата да је у талу са србијанцинама,гу.ицу смо им одбранили а вратили су нам тако сто су продали и осниваца и спасиоца те исте републике РАДОВАНА и РАТКА ,не треба висе ни коментарисати србију,а сто се тице народа србијанског,кад су знали леци на калдрму и саосјецати са зртвама сребренице,како сад не знају устат и бунити се? Србија једнако Бугарска,Грцка,Русија итд.,само православље нас везе . Зивио Мило Дјукановиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

03.09.2016 21:40

Цовјек је болесна сељацина који је са двије марке усао у владу И од оваца узео цијело богаство На сељацким форама је одрадио све ове године исмијавајуци цитав српски народ И постало му је досадно па хајде народе нека се несто десава да Нам се јос Мало слатко исмије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

04.09.2016 07:39

Од будале цовјека само мозе забољети глава à Додик је будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисте јаки

04.09.2016 08:11

Да будес јак требати и памет ратовала је ЈНА против дрзаве БиХ па није могла промјенити границе у БиХ јер је БиХ мултиетницка као и Еврпа то сто је БиХ дебила ентитете је Због ратних десавања да се даље не би сукобљавали и прихватили пут у Европу који им диктирају свјетске силе и који је једини исправан јер смо сви вец географски у европи à само Будале мисле да их неко мрзи или воли на том путу вријеме је да се воли своја куца и ради за своју дјецу и не будалите о некаквом освајању територија и дизању у висине једног народа кад сви имамо коријење у БиХ и босњаци смо сви за све у европи à хос бити по вјери поп ил циган слободно ти је и бесплатно него питајте додика за посо à нек се додик Крсти за све нас ако то Црква даје à не људи који заврсавају факултете.

ОДГОВОРИТЕ