УС опен: Тим сигуран, Нишикори преживео руског ''џина'', Делпо сигуран, Фереру маратон са Фоњинијем!

Енди Мари успео је да заврши свој меч под кровом стадиона ’Артур Еш’, али је због кише дневни програм у четвртак поприлично осиромашен. Други тенисер света Енди Мари пласирао се у треће коло УС опена, максималном победом над Марселом Гранољерс-Пујолом. Хуан Мартин дел Потро наставља са одличним играма, па је прошао у трће коло УС опена без изгубљеног сета.

Тенис 02.09.2016 | 12:45
УС опен: Тим сигуран, Нишикори преживео руског ''џина'', Делпо сигуран, Фереру маратон са Фоњинијем!
Обилне падавине у Њујорке направиле су велике проблеме организаторима, због чега је поред Маријевог завршена само три меча.

Огромних потешкоћа имао је седми носилац Кеи Нишикори, који је после велике борбе у четири сета елиминисао Карена Качанова из Русије, резултатом 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

После освојеног првог сета, Кеи је попустио, што је 198 центиметара високи Рус искористио и изједначио на 1-1. Средином трећег имао је брејк шансу да потпуно преузме контролу, није успео и Јапанац је на искуство извукао тријумф.

Он ће се за четврто коло борити са Николасом Мауом, који је у француском дербију добио Пол-Анрија Матјеа са 6:4, 6:4, 6:2.

Дуел је трајао непуна два сата – Мауу је био довољан по један брејк у прва два сета, док је у другом два пута одузео сервис ривалу и рутински привео меч крају.

У једином преосталом дневном мечу, Доминик Тим је оправдао улогу фаворита против Ричардаса Беранкиса (6:4, 6:3, 6:2) и сада чека Пабла Карења Бусту.

Други тенисер света Енди Мари пласирао се у треће коло УС опена, максималном победом над Марселом Гранољерс-Пујолом.

Мари је под затвореним кровом стадиона ’Артур Еш’ одиграо сигуран меч против Шпанца и на крају славио резултатом 6:4, 6:1, 6:4.

За разлику од осталих мечева у четвртак, дуел Марија и Гранољерс-Пујола, игран је под затвореним кровом највећег стадиона на свету, што је један од фаворита за титулу искористио да тријумфује за мање од два и по сата.

Јединих проблема имао је у финишу првог сета када је испустио брејк, али моментално направио нови за 1-0, да би до краја сусрета имао потпуну контролу.

Енди је био много агресивнији од противника – уписао је 34 винера и 28 неизнуђених грешака, док је Шпанац много више грешио (23:47).

Хуан Мартин дел Потро наставља са одличним играма, па је прошао у трће коло УС опена без изгубљеног сета.

У другој рунди савладао је домаћег фаворита Стива Џонсона са 7:6, 6:3, 6:2.

Делпо је отпор ривала сломио у тај-брејку првог сета који је добио са 7:5, а у наставку је рутински одрадио посао.

Њега у трећем колу очекује дуел са ветераном Давидом Ферером који је још једном показао оно што показује током целе каријере. Био је упоран, борбен, није одустајао против Фабија Фоњинија и на крају је славио са 6:0, 4:6, 5:7, 6:1, 6:4.

Илија Марченко победио је Дамира Џумхура са лаганих 6:2, 6:4, 6:4 и у трећем колу ће играти против Ника Кирјоса који је такође рутински у три сета савладао Орасија Себаљоса.

Иво Карловић је избацио Доналда Јанга са 6:4, 7:6, 6:4, а трећи носилац Стан Вавринка имао је одређених проблема са Италијаном Ђанесијем, али је ипак победио у три сета – 6:1, 7:6, 7:6.

Његов наредни ривал је Дан Еванс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар