US open: Tim siguran, Nišikori preživeo ruskog ''džina'', Delpo siguran, Fereru maraton sa Fonjinijem!

Endi Mari uspeo je da završi svoj meč pod krovom stadiona ’Artur Eš’, ali je zbog kiše dnevni program u četvrtak poprilično osiromašen. Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u treće kolo US opena, maksimalnom pobedom nad Marselom Granoljers-Pujolom. Huan Martin del Potro nastavlja sa odličnim igrama, pa je prošao u trće kolo US opena bez izgubljenog seta.

Tenis 02.09.2016 | 12:45
US open: Tim siguran, Nišikori preživeo ruskog ''džina'', Delpo siguran, Fereru maraton sa Fonjinijem!
Obilne padavine u Njujorke napravile su velike probleme organizatorima, zbog čega je pored Marijevog završena samo tri meča.

Ogromnih poteškoća imao je sedmi nosilac Kei Nišikori, koji je posle velike borbe u četiri seta eliminisao Karena Kačanova iz Rusije, rezultatom 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Posle osvojenog prvog seta, Kei je popustio, što je 198 centimetara visoki Rus iskoristio i izjednačio na 1-1. Sredinom trećeg imao je brejk šansu da potpuno preuzme kontrolu, nije uspeo i Japanac je na iskustvo izvukao trijumf.

On će se za četvrto kolo boriti sa Nikolasom Mauom, koji je u francuskom derbiju dobio Pol-Anrija Matjea sa 6:4, 6:4, 6:2.

Duel je trajao nepuna dva sata – Mauu je bio dovoljan po jedan brejk u prva dva seta, dok je u drugom dva puta oduzeo servis rivalu i rutinski priveo meč kraju.

U jedinom preostalom dnevnom meču, Dominik Tim je opravdao ulogu favorita protiv Ričardasa Berankisa (6:4, 6:3, 6:2) i sada čeka Pabla Karenja Bustu.

Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u treće kolo US opena, maksimalnom pobedom nad Marselom Granoljers-Pujolom.

Mari je pod zatvorenim krovom stadiona ’Artur Eš’ odigrao siguran meč protiv Španca i na kraju slavio rezultatom 6:4, 6:1, 6:4.

Za razliku od ostalih mečeva u četvrtak, duel Marija i Granoljers-Pujola, igran je pod zatvorenim krovom najvećeg stadiona na svetu, što je jedan od favorita za titulu iskoristio da trijumfuje za manje od dva i po sata.

Jedinih problema imao je u finišu prvog seta kada je ispustio brejk, ali momentalno napravio novi za 1-0, da bi do kraja susreta imao potpunu kontrolu.

Endi je bio mnogo agresivniji od protivnika – upisao je 34 vinera i 28 neiznuđenih grešaka, dok je Španac mnogo više grešio (23:47).

Huan Martin del Potro nastavlja sa odličnim igrama, pa je prošao u trće kolo US opena bez izgubljenog seta.

U drugoj rundi savladao je domaćeg favorita Stiva Džonsona sa 7:6, 6:3, 6:2.

Delpo je otpor rivala slomio u taj-brejku prvog seta koji je dobio sa 7:5, a u nastavku je rutinski odradio posao.

Njega u trećem kolu očekuje duel sa veteranom Davidom Fererom koji je još jednom pokazao ono što pokazuje tokom cele karijere. Bio je uporan, borben, nije odustajao protiv Fabija Fonjinija i na kraju je slavio sa 6:0, 4:6, 5:7, 6:1, 6:4.

Ilija Marčenko pobedio je Damira Džumhura sa laganih 6:2, 6:4, 6:4 i u trećem kolu će igrati protiv Nika Kirjosa koji je takođe rutinski u tri seta savladao Orasija Sebaljosa.

Ivo Karlović je izbacio Donalda Janga sa 6:4, 7:6, 6:4, a treći nosilac Stan Vavrinka imao je određenih problema sa Italijanom Đanesijem, ali je ipak pobedio u tri seta – 6:1, 7:6, 7:6.

Njegov naredni rival je Dan Evans.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar