УС опен: Киша, прекид, катастрофа судије...Јанко испустио 2-0 и испао! Остаде само Ноле - испали и Виктор и Јелена!

Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у треће коло УС опена, пошто је поражен од Пабла Карења Бусте у пет сетова. После Јанка Типсаревића, и Виктор Троицки и Јелена Јанковић окончали су учешће у другом колу УС опена.

Тенис 02.09.2016 | 12:15
УС опен: Киша, прекид, катастрофа судије...Јанко испустио 2-0 и испао! Остаде само Ноле - испали и Виктор и Јелена!
У мечу који је на више од два и по сата прекинут због кише, у којем је судија катастрофално оштетио Типсаревића, Јанко је водио 2-0, али је поражен резултатом 3:6, 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.

Дуел Типсаревића и Карења Бусте каснио је око 60 минута због кише, да би после скоро три сета поново прекинут и пауза је трајала два и по сата.

Српски играч је одлично почео – у сваком од прва два сета је рано правио брејкове и чувао их до краја, али је у трећем нагло пао и Шпанац је експресно смањио.

Можда и одлучујучи део игре био је почетак четвртог сета када је Типса два пута испустио предност брејка, па је уследио преокрет. Међутим, у десетом гему, при вођству Карења Бусте са 5:4, судија је одузео већ добијени поен нашем представнику и онемогућио га стигне до три везане брејк шансе.

Како је објаснио, поен није био завршен (прерано радовање), пошто лоптица није два пута одскочила, а Карењо Буста је успео да узврати. И без поновљеног снимка било је јасно да је главни арбитар оштетио Типсаревића јер Шпанац никако није могао да бекхенд пошаље у терен.

И поред тога шанса је пропуштена у одлучујућем делу игре – код 4:3 Типсаревић није реализовао две брејк лопте и убрзо је уследио пораз, након којег је одбио да се рукује са судијом у столици.

Ово је био први међусобни дуел Јанка и Пабла, а Шпанац ће у следећој рунди играти са Домиником Тимом, који је оправдао улогу фаворита против Ричардаса Беранкиса – 6:4, 6:3, 6:2.

После Јанка Типсаревића, и Виктор Троицки и Јелена Јанковић окончали су учешће у другом колу УС опена.

Троицки је изгубио од младог домаћег тенисера Џереда Доналдсона са 7:5, 6:3, 6:3, док је Јанковићева изгубила од Карле Суарес Наваро са 6:1, 6:4.

Дуг меч у првом колу са Алботом оставио је трага на Виктору, који се мучио са жуљевима и није могао да парира мотивисаном Американцу, који је имао велику подршку публике. Троицки је додуше повео са 3:1, Доналдсон се брзо вратио, да би потом у 12. гему преломио први сет.

Други сет није био неизвестан, али је у трећем Троицки пропустио три брејк шансе пре него што је претпрео брејк у шестом гему.

Виктор у Њујорку и Мебурну никада није дошао до четвртог кола за разлику од Ролан Гароса и Вимблдона, а ово му је пети пут да је на УС опену заустављен на једној од прве две препреке.

Јелена је финалисткиња из 2008. године, али ове сезоне много се мучи са повредама, није имала ниједну праву припрему за УС опен и то се видело у дуелу са Суарес Наваро.

Први сет Шпанкиња је решила у своју корист врло лако, Јанковићева је у другом заиграла агресивније, али јој је недостајало самопоуздања у преломним моментиа, па је Суарес Наваро успела у два сета да реши меч.

Јелени сада следи турнеја по Азији, а затим и припреме за нову сезону у којој би требало да крене ’од нуле’.

Једини српски представник у синглу на УС опену сада је Новак Ђоковић, који у петак игра са Михаилом Јужним у трећем колу – тај дуел трећи је по реду на стадиону Артур Еш, око 20.30 по средњоевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар