US open: Kiša, prekid, katastrofa sudije...Janko ispustio 2-0 i ispao! Ostade samo Nole - ispali i Viktor i Jelena!

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo US opena, pošto je poražen od Pabla Karenja Buste u pet setova. Posle Janka Tipsarevića, i Viktor Troicki i Jelena Janković okončali su učešće u drugom kolu US opena.

Tenis 02.09.2016 | 12:15
US open: Kiša, prekid, katastrofa sudije...Janko ispustio 2-0 i ispao! Ostade samo Nole - ispali i Viktor i Jelena!
U meču koji je na više od dva i po sata prekinut zbog kiše, u kojem je sudija katastrofalno oštetio Tipsarevića, Janko je vodio 2-0, ali je poražen rezultatom 3:6, 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.

Duel Tipsarevića i Karenja Buste kasnio je oko 60 minuta zbog kiše, da bi posle skoro tri seta ponovo prekinut i pauza je trajala dva i po sata.

Srpski igrač je odlično počeo – u svakom od prva dva seta je rano pravio brejkove i čuvao ih do kraja, ali je u trećem naglo pao i Španac je ekspresno smanjio.

Možda i odlučujuči deo igre bio je početak četvrtog seta kada je Tipsa dva puta ispustio prednost brejka, pa je usledio preokret. Međutim, u desetom gemu, pri vođstvu Karenja Buste sa 5:4, sudija je oduzeo već dobijeni poen našem predstavniku i onemogućio ga stigne do tri vezane brejk šanse.

Kako je objasnio, poen nije bio završen (prerano radovanje), pošto loptica nije dva puta odskočila, a Karenjo Busta je uspeo da uzvrati. I bez ponovljenog snimka bilo je jasno da je glavni arbitar oštetio Tipsarevića jer Španac nikako nije mogao da bekhend pošalje u teren.

I pored toga šansa je propuštena u odlučujućem delu igre – kod 4:3 Tipsarević nije realizovao dve brejk lopte i ubrzo je usledio poraz, nakon kojeg je odbio da se rukuje sa sudijom u stolici.

Ovo je bio prvi međusobni duel Janka i Pabla, a Španac će u sledećoj rundi igrati sa Dominikom Timom, koji je opravdao ulogu favorita protiv Ričardasa Berankisa – 6:4, 6:3, 6:2.

Posle Janka Tipsarevića, i Viktor Troicki i Jelena Janković okončali su učešće u drugom kolu US opena.

Troicki je izgubio od mladog domaćeg tenisera Džereda Donaldsona sa 7:5, 6:3, 6:3, dok je Jankovićeva izgubila od Karle Suares Navaro sa 6:1, 6:4.

Dug meč u prvom kolu sa Albotom ostavio je traga na Viktoru, koji se mučio sa žuljevima i nije mogao da parira motivisanom Amerikancu, koji je imao veliku podršku publike. Troicki je doduše poveo sa 3:1, Donaldson se brzo vratio, da bi potom u 12. gemu prelomio prvi set.

Drugi set nije bio neizvestan, ali je u trećem Troicki propustio tri brejk šanse pre nego što je pretpreo brejk u šestom gemu.

Viktor u Njujorku i Meburnu nikada nije došao do četvrtog kola za razliku od Rolan Garosa i Vimbldona, a ovo mu je peti put da je na US openu zaustavljen na jednoj od prve dve prepreke.

Jelena je finalistkinja iz 2008. godine, ali ove sezone mnogo se muči sa povredama, nije imala nijednu pravu pripremu za US open i to se videlo u duelu sa Suares Navaro.

Prvi set Špankinja je rešila u svoju korist vrlo lako, Jankovićeva je u drugom zaigrala agresivnije, ali joj je nedostajalo samopouzdanja u prelomnim momentia, pa je Suares Navaro uspela u dva seta da reši meč.

Jeleni sada sledi turneja po Aziji, a zatim i pripreme za novu sezonu u kojoj bi trebalo da krene ’od nule’.

Jedini srpski predstavnik u singlu na US openu sada je Novak Đoković, koji u petak igra sa Mihailom Južnim u trećem kolu – taj duel treći je po redu na stadionu Artur Eš, oko 20.30 po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar