Пријатељске - видео: Силва утишао Брисел, Погба блистао у Барију!

Репрезентације Шпаније, Француске, Португала и Грчке оствариле су победе у пријатељским мечевима пред старт квалификација за Светско првенство.

Фудбал 02.09.2016 | 12:00
Пријатељске - видео: Силва утишао Брисел, Погба блистао у Барију!
У првом дербију вечери Шпанија је надиграла Белгију 2:0 у Бриселу, на дебијима селектора две селекције Хулена Лопетегуија и Роберта Мартинеса.

Тријумф "Црвеној фурији" донео је крилни нападач Манчестер Ситија Давид Силва, погоцима у првом и другом полувремену.

Вече је обележио и меч у Барију, где је Француска надиграла домаћина Италију са 3:1. Тријумфом "Триколора" дириговао је Пол Погба који је био двоструки асистент.

Прво је наместио новом саиграчу из Манчестер Јунајтеда Антонију Марсијалу гол за вођство у 17. минуту. Само четири минута касније изједначење "Азурима" доноси Грацијано Пеле, али већ у 28.

Французи се враћају у предност преко Оливијеа Жируа, после додавања Лајвина Курзаве. Бек ПСЖ-а потврђује тријумф гостију девет минута пре краја, после још једног проигравања најскупљег играча свих времена, Погбе.



Званично најбољи тим Европе Португал обезбедио је пред почетак борбе за Русију славље и својим навијачима. На стадиону Драгао у Порту декласирао је нејаки Гибралтар са 5:0, без Кристијана Роналда.

Двоструки стрелац био је Нани, док су госте у року од шест минута, од 73-79, дотукли Консело, Пепе и Бернардо Силва, који је имао и две асистенције.

Холанђани и даље пролазе кроз дугу и болну транзицију, да смена генерације неће проћи лако показала је Грчка.

Хелени су славили 2:1 после преокрета у Ајндховену, головима Костаса Митроглуа и Јаниотаса, док је једини погодак за "Орање" постигао Жоржињо Вајналдум.

Квалификације за Мундијал 2018. почињу у недељу, када ће између осталих на терене истрчати фудбалери Данске, Словеније, Енглеске, Немачке, Румуније...

Пријатељске:

Белгија – Шпанија 0:2
Силва 34, 62п

Холандија – Грчка 1:2
Вајналдум 14 – Митроглу 29, Јаниотас 74

Португал – Гибралтар 5:0
Нани 27, 55, Консело 73, Силва 76, Пепе 79

Италија – Француска 1:3
Пеле 21 – Марсијал 17, Жиру 28, Курзава 81

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар