Prijateljske - video: Silva utišao Brisel, Pogba blistao u Bariju!

Reprezentacije Španije, Francuske, Portugala i Grčke ostvarile su pobede u prijateljskim mečevima pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Fudbal 02.09.2016 | 12:00
Prijateljske - video: Silva utišao Brisel, Pogba blistao u Bariju!
U prvom derbiju večeri Španija je nadigrala Belgiju 2:0 u Briselu, na debijima selektora dve selekcije Hulena Lopeteguija i Roberta Martinesa.

Trijumf "Crvenoj furiji" doneo je krilni napadač Mančester Sitija David Silva, pogocima u prvom i drugom poluvremenu.

Veče je obeležio i meč u Bariju, gde je Francuska nadigrala domaćina Italiju sa 3:1. Trijumfom "Trikolora" dirigovao je Pol Pogba koji je bio dvostruki asistent.

Prvo je namestio novom saigraču iz Mančester Junajteda Antoniju Marsijalu gol za vođstvo u 17. minutu. Samo četiri minuta kasnije izjednačenje "Azurima" donosi Gracijano Pele, ali već u 28.

Francuzi se vraćaju u prednost preko Olivijea Žirua, posle dodavanja Lajvina Kurzave. Bek PSŽ-a potvrđuje trijumf gostiju devet minuta pre kraja, posle još jednog proigravanja najskupljeg igrača svih vremena, Pogbe.



Zvanično najbolji tim Evrope Portugal obezbedio je pred početak borbe za Rusiju slavlje i svojim navijačima. Na stadionu Dragao u Portu deklasirao je nejaki Gibraltar sa 5:0, bez Kristijana Ronalda.

Dvostruki strelac bio je Nani, dok su goste u roku od šest minuta, od 73-79, dotukli Konselo, Pepe i Bernardo Silva, koji je imao i dve asistencije.

Holanđani i dalje prolaze kroz dugu i bolnu tranziciju, da smena generacije neće proći lako pokazala je Grčka.

Heleni su slavili 2:1 posle preokreta u Ajndhovenu, golovima Kostasa Mitroglua i Janiotasa, dok je jedini pogodak za "Oranje" postigao Žoržinjo Vajnaldum.

Kvalifikacije za Mundijal 2018. počinju u nedelju, kada će između ostalih na terene istrčati fudbaleri Danske, Slovenije, Engleske, Nemačke, Rumunije...

Prijateljske:

Belgija – Španija 0:2
Silva 34, 62p

Holandija – Grčka 1:2
Vajnaldum 14 – Mitroglu 29, Janiotas 74

Portugal – Gibraltar 5:0
Nani 27, 55, Konselo 73, Silva 76, Pepe 79

Italija – Francuska 1:3
Pele 21 – Marsijal 17, Žiru 28, Kurzava 81

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar