Интер у Европи без паклене четворке!

Жоао Марио, Габигол и Жофри Кондогбија испаштају због финансијског фер плеја, код Јоветића је ситуација мало другачија.

Фудбал 03.09.2016 | 08:30
Интер у Европи без паклене четворке!
У једном дану Интер је потрошио 70.000.000 евра за довођење Жоаа Марија и Габријела Барбосе Габигола чиме је поставио знак питања када је у питању финансијски фер плеј. Ипак, као што се очекивало, два последња, и уистину велика појачања, нису на листи играча Неразура који ће играти Лигу Европе тако да неће бити предмет ФФП-а.

Поред њих двојице, нема ни Жофрија Кондогбије нити Стевана Јоветића, мада су код Црногорца више у питању ствари које немају везе са ФФП-ом. Наиме, уколико Стеван одигра само минут Интер ће активирати клаузулу по којој ће се обавезати да откупи нејгов уговор и да плати 14.500.000 евра Манчестер Ситију.

На листи за Лигу Европе се налазе придошлице Антонио Кандрева, Евер Банега и Кристијан Ансалди. 

Интер је преузела Сунинг Група која је очигледно спремна да уложи велики новац у тим из Милана, али то све мора да се ради смислено и уз много тактике како се не би прекршила правила фер-плеја. Зато се, на пример, користе манипулације са позајмицама уз обавезан откуп на крају сезоне.

Интер ће играти у групи К где се још налазе Спарта из Прага, Саутемптон и Хапоел Бер Шива.

Интерова УЕФА листа:

Марко Андреоли, Кристијан Ансалди, Евер Банега, Томасо Берни, Џонатан Бијабиани, Марцело Брозовић, Антонио Кандрева, Хуан Пабло Карицо, Едер, Данило Д'Амбросио, Самир Хандановић, Мауро Икарди, Гари Медел, Фелипе Мело, Жоао Миранда, Жесон Муриљо, Јуто Нагатомо, Родриго Паласио, Иван Перишић, Андреа Ранокија, Давиде Сантон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар