Inter u Evropi bez paklene četvorke!

Žoao Mario, Gabigol i Žofri Kondogbija ispaštaju zbog finansijskog fer pleja, kod Jovetića je situacija malo drugačija.

Fudbal 03.09.2016 | 08:30
Inter u Evropi bez paklene četvorke!
U jednom danu Inter je potrošio 70.000.000 evra za dovođenje Žoaa Marija i Gabrijela Barbose Gabigola čime je postavio znak pitanja kada je u pitanju finansijski fer plej. Ipak, kao što se očekivalo, dva poslednja, i uistinu velika pojačanja, nisu na listi igrača Nerazura koji će igrati Ligu Evrope tako da neće biti predmet FFP-a.

Pored njih dvojice, nema ni Žofrija Kondogbije niti Stevana Jovetića, mada su kod Crnogorca više u pitanju stvari koje nemaju veze sa FFP-om. Naime, ukoliko Stevan odigra samo minut Inter će aktivirati klauzulu po kojoj će se obavezati da otkupi nejgov ugovor i da plati 14.500.000 evra Mančester Sitiju.

Na listi za Ligu Evrope se nalaze pridošlice Antonio Kandreva, Ever Banega i Kristijan Ansaldi. 

Inter je preuzela Suning Grupa koja je očigledno spremna da uloži veliki novac u tim iz Milana, ali to sve mora da se radi smisleno i uz mnogo taktike kako se ne bi prekršila pravila fer-pleja. Zato se, na primer, koriste manipulacije sa pozajmicama uz obavezan otkup na kraju sezone.

Inter će igrati u grupi K gde se još nalaze Sparta iz Praga, Sautempton i Hapoel Ber Šiva.

Interova UEFA lista:

Marko Andreoli, Kristijan Ansaldi, Ever Banega, Tomaso Berni, Džonatan Bijabiani, Marcelo Brozović, Antonio Kandreva, Huan Pablo Karico, Eder, Danilo D'Ambrosio, Samir Handanović, Mauro Ikardi, Gari Medel, Felipe Melo, Žoao Miranda, Žeson Muriljo, Juto Nagatomo, Rodrigo Palasio, Ivan Perišić, Andrea Ranokija, Davide Santon.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar