Говор генерала Дејана Савића...!

Да нису калкулисали, Хрвати би нас рањиве сачекали у четвртфиналу! „Сад већ видим екипу која би могла да игра у Токију“, поручио селектор златних ватерполиста.

Остали спортови 03.09.2016 | 12:15
Говор генерала Дејана Савића...!
Ретко се оглашава у медијима, али када то уради ради – ефектно. Селектор златних ватерполиста Дејан Савић у интервју за Спортски журнал још једном се дотакао пређеног победничког пута који је кулминирао златним одличијем у Рију.

Присетио се кроз шта је све наша селекција прошла у групи, а онда објаснио начин на који су Прлаиновић и другови почистили све до првог места. Најзанимљивији дуел је онај финални – против вечитог ривала из Хрватске.

„Њихов проблем је што се Србија у незгодном тренутку за њих вратила у такмичење. Можда им је шанса била да не калкулишу у групи, да нас рањиве сачекају у четвртфиналу. Када су то пропустили у финалу је разлика у квалитету одлучила и мислим да је сребро велики успех Хрватске. Ни Бог Отац није тада могао да нас заустави. Нисам губио веру ниједног тренутка. Знао сам да имамо генерацијски циљ, није било страха од неуспеха, дуго смо непобедиви. Требало је само психолошки да победимо“, поручио је Дејан Савић.

Такође и полуфинале против Италије је носило набој.

„Много смо задужили ову екипу у Шангају, Лондону. Знали смо да верују у победу. Па Кампања је често на одлуке судија гледао ка трибинама, тражио гестикулацијама Лонција. Овде су агресија у игри и психологија били у питању“.

Послао је алармантну поруку.

„Нисам сигуран да имамо праву стратегију организације. Она се не прави на дужи период. Када је репрезентација у питању бар за осам година. Четири је сувише кратак. Ја видим екипу која ће играти у Токију. Али за 2024. годину не видим“, рекао је Савић за Спортски Журнал.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар