Govor generala Dejana Savića...!

Da nisu kalkulisali, Hrvati bi nas ranjive sačekali u četvrtfinalu! „Sad već vidim ekipu koja bi mogla da igra u Tokiju“, poručio selektor zlatnih vaterpolista.

Ostali sportovi 03.09.2016 | 12:15
Govor generala Dejana Savića...!
Retko se oglašava u medijima, ali kada to uradi radi – efektno. Selektor zlatnih vaterpolista Dejan Savić u intervju za Sportski žurnal još jednom se dotakao pređenog pobedničkog puta koji je kulminirao zlatnim odličijem u Riju.

Prisetio se kroz šta je sve naša selekcija prošla u grupi, a onda objasnio način na koji su Prlainović i drugovi počistili sve do prvog mesta. Najzanimljiviji duel je onaj finalni – protiv večitog rivala iz Hrvatske.

„Njihov problem je što se Srbija u nezgodnom trenutku za njih vratila u takmičenje. Možda im je šansa bila da ne kalkulišu u grupi, da nas ranjive sačekaju u četvrtfinalu. Kada su to propustili u finalu je razlika u kvalitetu odlučila i mislim da je srebro veliki uspeh Hrvatske. Ni Bog Otac nije tada mogao da nas zaustavi. Nisam gubio veru nijednog trenutka. Znao sam da imamo generacijski cilj, nije bilo straha od neuspeha, dugo smo nepobedivi. Trebalo je samo psihološki da pobedimo“, poručio je Dejan Savić.

Takođe i polufinale protiv Italije je nosilo naboj.

„Mnogo smo zadužili ovu ekipu u Šangaju, Londonu. Znali smo da veruju u pobedu. Pa Kampanja je često na odluke sudija gledao ka tribinama, tražio gestikulacijama Loncija. Ovde su agresija u igri i psihologija bili u pitanju“.

Poslao je alarmantnu poruku.

„Nisam siguran da imamo pravu strategiju organizacije. Ona se ne pravi na duži period. Kada je reprezentacija u pitanju bar za osam godina. Četiri je suviše kratak. Ja vidim ekipu koja će igrati u Tokiju. Ali za 2024. godinu ne vidim“, rekao je Savić za Sportski Žurnal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar