Фаворит за предсједника УЕФА-е залаже се са регионалну лигу!

Главни фаворит за новог председника УЕФА, председник Фудбалског савеза Словеније Александар Чеферин велики је поборник регионалне лиге.

Фудбал 02.09.2016 | 11:00
Фаворит за предсједника УЕФА-е залаже се са регионалну лигу!
Већ годинама се повремено спекулише о новом заједничком такмичењу клубова из бивше Југославије, али и остатка региона, међутим то је за сада само идеја.

"Разговарали смо о регионалној лиги и она не би била уместо националних лига. Они клубови који не прођу у европским такмичењима до нове године, од нове године играли би ту регионалну лигу и као награда био би улазак у Лигу шампиона или Лигу Европе. Био би интерес клубовима да играју у том такмичењу. Сви смо против тога што се догађало у кошарци, када се регионална лига играла уместо националних. То би уништило националне фудбалске лиге у региону. Мислим да наша идеја није лоша, али морала би бити у организацији УЕФА", рекао је Чеферин у интревјуу за агенцју Анадолија.

Чеферин има подршку око 30 националних савеза чланова УЕФА, а за избор на место првог човека континенталне куће фудбала потребно му је најмање 28 од 55 гласова на Конгресу УЕФА 14. септембра у Атини.

"За сада изгледа све добро. Јавну подршку дао ми је и Фудбалски савез Мађарске. У наредним данима очекујемо још јавне подршке. Битно ми је да сам нови кандидат у УЕФА и немам шта понудити за противуслугу. Осталу двојицу кандидата јавно су подржали до сада само њихови савези”, рекао је Чеферин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар