Favorit za predsjednika UEFA-e zalaže se sa regionalnu ligu!

Glavni favorit za novog predsednika UEFA, predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Aleksandar Čeferin veliki je pobornik regionalne lige.

Fudbal 02.09.2016 | 11:00
Favorit za predsjednika UEFA-e zalaže se sa regionalnu ligu!
Već godinama se povremeno spekuliše o novom zajedničkom takmičenju klubova iz bivše Jugoslavije, ali i ostatka regiona, međutim to je za sada samo ideja.

"Razgovarali smo o regionalnoj ligi i ona ne bi bila umesto nacionalnih liga. Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od nove godine igrali bi tu regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičenju. Svi smo protiv toga što se događalo u košarci, kada se regionalna liga igrala umesto nacionalnih. To bi uništilo nacionalne fudbalske lige u regionu. Mislim da naša ideja nije loša, ali morala bi biti u organizaciji UEFA", rekao je Čeferin u intrevjuu za agencju Anadolija.

Čeferin ima podršku oko 30 nacionalnih saveza članova UEFA, a za izbor na mesto prvog čoveka kontinentalne kuće fudbala potrebno mu je najmanje 28 od 55 glasova na Kongresu UEFA 14. septembra u Atini.

"Za sada izgleda sve dobro. Javnu podršku dao mi je i Fudbalski savez Mađarske. U narednim danima očekujemo još javne podrške. Bitno mi je da sam novi kandidat u UEFA i nemam šta ponuditi za protivuslugu. Ostalu dvojicu kandidata javno su podržali do sada samo njihovi savezi”, rekao je Čeferin.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar