Отворено писмо Аце Лукаса Хрватима

Отказујем наступ на Рујан фесту. Грађани Запрешића, познате културне престонице Европе, биће задовољни, као и сви који су то подржали уз мноштво увреда које нисам заслужио

Забава 01.09.2016 | 15:36
Отворено писмо Аце Лукаса Хрватима
Аца Лукас је ексклузивно за Курир написао отворено писмо упућено Хрватима, који су покренули петицију да се забрани његов концерт на Рујан фесту 24. септембра у Запрешићу. Због претњи, увреда и лоших коментара, између осталог и да су грађани Запрешића изложени терору најгорих турбо фолк певача из Србије, у које спадају Лукас, Харис Џиновић и Саша Матић, певач је био принуђен да откаже свој наступ.

- О даљим корацима у вези с концертима у Хрватској ћу размислити. Да се разумемо, ових потезом ћу разочарати хиљаде и хиљаде фанова у тој држави, али тамо где генерално нисам добродошао наравно да нећу ни ићи. Не из страха, него из принципа. Ипак, тамо где су толико против мог доласка и још кад у медијима добију такву подршку међу обичним светом и притом ме безочно клеветају, називајући ме четником или не знам како, не видим ниједан разлог да се тамо нађем. Жао ми је што је тако, искључиво и само због публике која ме заиста воли и пре свега разуме - започиње Лукас своје отворено писмо и наглашава да се у свакој земљи поносно представљао као велики Србин.

Мрзим лицемерје

- Знате, за разлику од многих, ја сам у сваком делу старе Југославије увек с поносом Србин и нисам мењао по потреби место рођења, опредељење, националност или веру. Имам свој став у вези са свим ружним догађајима који су нас све снашли од 1990. па наовамо, али га јавно не исказујем јер сам певач. Сигурно да вам се моје мишљење не би допало јер је дијаметрално супротно од вашег, што није ни чудно јер сам Србин и с поносом волим своју земљу, као и ви вашу. Исто тако се никада, опет за разлику од многих, нисам улагивао и причао оно што би људи можда волели да чују и тиме покушао да их придобијем. Мрзим лицемерје! Људе сам управо фасцинирао својим увек истим ставом, а највише песмом и забавом, зато су моји наступи и у Хрватској најпосећенији. Будите сигурни да би тако било и на Рујан (септембар) фесту - пише Аца. 

Навијам за Хрватску 


Он истиче да не спада у групу уметника који воде двоструки живот: у Хрватској пљују све српско, а у Србији све хрватско.
- Очигледно је да ови други више воле оне који када из Србије дођу да певају у Хрватску, кажу да певају на свом матерњем хрватском, а када се врате у Србију, праве вицеве и спрдају се на ваш рачун. Знате, ја нисам такав! Ја причам и певам искључиво на српском где год да сам, али исто тако поштујем све друге народе и националности које ме слушају, али сам увек Србин. Четник нисам, а ни партизан, а ни усташа. И ето моје омиљене речи јер ме боли ку.ац за све њих заједно! Ја ширим љубав песмом. То сам исто рекао и када су ме у Србији напали због хрватског дреса и опет бих то урадио. И даље ћу, када не игра Србија, навијати за Хрватску, не да бих се неком додворио као што то раде многи, него једноставно зато што имам пуно познаника и пријатеља међу хрватским фудбалерима и бившим и садашњим и они ће ми увек бити ближи од неког Роналда - каже Лукас.

Дођите

Фолк звезда у писму истиче да су грађани Хрватске увек добродошли у Србију на све српске вашаре.

- Људи добре воље из Хрватске и они који воле добар провод, ако вам не дају „вашар у Хрватској“, слободно наставите као и до сада да посећујете вашаре у Србији. Овде сте добродошли. Као што знате, најбројнији гости на тим манифестацијама су управо Хрвати. А да не помињем београдске ноћне клубове и сплавове. Такође ћу увек радо доћи и на свакодневне наступе певача из Хрватске у Београду, под условом да ми се допада музика коју исти изводи. Дакле, да не ширим тему у недоглед, са жаљењем обавештавам своје фанове да отказујемо наступ на Рујан фесту и мислим да ће сада свакако грађани Запрешића, познате културне престонице Европе, бити задовољни, као и сви који су тако гласно то подржали уз мноштво увреда које нисам ничим заслужио - стоји у Лукасовом писму које завршава поруком свим хејтерина на друштвеним мрежама и порталима. 

Објасните

- Ви, хејтери, никада нисте спадали у моје жеље. Једини је проблем што сте у огромној мањини у односу на оне који ме воле. Сада ћете ви објаснити свима њима зашто неће видети 24. септембра  концерт за који се месецима спремају. Поздрав, Александар Вуксановић, Аца Лукас.

Извор: Курир

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ноx

01.09.2016 13:47

Браво Ацо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

01.09.2016 14:53

Ја га подразавам да иде цак дотле да престање са пјевањем. Свијет би био љепси без његовог крчања.

Name

Тетак мата

01.09.2016 14:15

Забили ме што нећеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

01.09.2016 14:28

На прсте једне руке могу набројати пјесме Аце Лукаса које ја знам јер нисам љубитељ његових пјесама ,али га цијеним због његове искрености и спремности да без увијања казе оно сто мисли. То је урадио и овом приликом и у свом стилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

01.09.2016 14:35

Ми смо срби глуп народ хрвати су паметни. Да смо ми паметни да тако њиховом пјевацима урадимо а не да их доцекамо као Богове кад додју да пјевају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сах

01.09.2016 14:51

Ацо,легенда си!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луце

01.09.2016 16:44

Поцните истинито зивити а не цула казала 700000 је требало временски убијати и покопати

Name

Доктормм

01.09.2016 15:21

А нису потомци Роналда побили 700 000 људи само у Јасеновцу..Остале логоре и стратиста нећу набрајати.Те људе су побили потомци тих хрвата чији дрес носис на концерту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

01.09.2016 15:43

Ето написао си им писамце.А сад иди кући да ти се кева не брине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

01.09.2016 16:08

Зови Тхомпсона па заједно пјевајте илахије. :-))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММГ

01.09.2016 16:35

Хвала на писанце,млого си нас спасо сто нес доц,ти ионако ниси певац него креставац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кукас

01.09.2016 16:40

Ниси ти сине србин, ти си наркоман

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуксановицу

01.09.2016 16:49

Прво се мало распитај ста знаце одреднице "глас" и "слух", а о тзв. хрватима ти немој - има ко це конкретније и са пуно висе знања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

01.09.2016 17:16

Сједи код куће уради шта око куће

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

02.09.2016 20:48

Бези бре

ОДГОВОРИТЕ