Џихадиста тражи да не плаћа судске трошкове

Фикрет Хаџић, који је након споразумног признања кривице осуђен на годину дана затвора због ратовања у Сирији, жалио се Жалбеном вијећу Суда БиХ на одлуку којом му је наложено да плати трошкове суђења.

Босна и Херцеговина 31.08.2016 | 09:20
Џихадиста тражи да не плаћа судске трошкове
Хаџићев адвокат Сенад Дуповац рекао је да његов клијент није запослен и да због тога треба бити ослобођен обавезе плаћања трошкова суђења.

"Предмет у којем му се судило и даље траје. Он је лично смањио трошкове признањем кривице и зато тражимо да буде ослобођен плаћања", рекао је Дуповац.

Жалбено вијеће ће одлуку о трошковима поступка донијети накнадно, јавља Бирн.

Суд БиХ осудио је почетком јула Хаџића на годину затвора због одласка на ратиште у Сирији. Суд је прихватио споразум којим је Хаџић признао да је у љето 2013. преко аеродрома у Истанбулу отпутовао у Сирију, гдје је ратовао.

Хаџићу се, заједно са Енесом Мешићем, Мирзом Капићем, Салком Имамовићем, Ибром Делићем, Јасмином Јашаревићем, Адемом Карамујом и Самиром Хаџалићем, судило за прикључење терористичким организацијама у Сирији.

Поступак против њих је у току.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре

31.08.2016 07:22

Ма не само то. Нек му и плате из буџета утрошено вријеме. Дневнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

31.08.2016 07:42

Натјерајте то да одради,по цјели дан се шећкају у папучама и тофртаљксма и гладе браду

ОДГОВОРИТЕ
Name

за.србина

31.08.2016 16:27

А СТО СИ ТИ ПРОТИВ БРАДЕ. ПА И ЦЕТНИЦИ НОСЕ БРАДЕ.

Name

Абц

31.08.2016 08:22

Трба му рефундирати трошкове пута у Сирију и назад, као и накнаду за одвојени зивит. Како је кренуло у Сарајеву?, за коју годину ће добити орден за заслуге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Унистен зивот

31.08.2016 23:01

Ви сте га зауставили да би се увукли у дупе Бриселу. Градјански рат у Сирији није васа ствар као сто није у Украјини гдје ратују хлиљаде Хрвата и Срба. Њему је довољно да це га ФБИ и МИ6 те Еуропол имати на листи до смрти. Сад га треба натјерати у криминал да додје до пара. У Сведској је законито мрцварити људе да поцину криминал па их онда ухапсити. Мени као Српкињи свака брада смета, али схватам да то некоме знаци дио религије или завјета.

ОДГОВОРИТЕ