Džihadista traži da ne plaća sudske troškove

Fikret Hadžić, koji je nakon sporazumnog priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog ratovanja u Siriji, žalio se Žalbenom vijeću Suda BiH na odluku kojom mu je naloženo da plati troškove suđenja.

Bosna i Hercegovina 31.08.2016 | 09:20
Džihadista traži da ne plaća sudske troškove
Hadžićev advokat Senad Dupovac rekao je da njegov klijent nije zaposlen i da zbog toga treba biti oslobođen obaveze plaćanja troškova suđenja.

"Predmet u kojem mu se sudilo i dalje traje. On je lično smanjio troškove priznanjem krivice i zato tražimo da bude oslobođen plaćanja", rekao je Dupovac.

Žalbeno vijeće će odluku o troškovima postupka donijeti naknadno, javlja Birn.

Sud BiH osudio je početkom jula Hadžića na godinu zatvora zbog odlaska na ratište u Siriji. Sud je prihvatio sporazum kojim je Hadžić priznao da je u ljeto 2013. preko aerodroma u Istanbulu otputovao u Siriju, gdje je ratovao.

Hadžiću se, zajedno sa Enesom Mešićem, Mirzom Kapićem, Salkom Imamovićem, Ibrom Delićem, Jasminom Jašarevićem, Ademom Karamujom i Samirom Hadžalićem, sudilo za priključenje terorističkim organizacijama u Siriji.

Postupak protiv njih je u toku.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Re

31.08.2016 07:22

Ma ne samo to. Nek mu i plate iz budžeta utrošeno vrijeme. Dnevnice

ODGOVORITE
Name

Србин

31.08.2016 07:42

Натјерајте то да одради,по цјели дан се шећкају у папучама и тофртаљксма и гладе браду

ODGOVORITE
Name

za.srbina

31.08.2016 16:27

A STO SI TI PROTIV BRADE. PA I CETNICI NOSE BRADE.

Name

Abc

31.08.2016 08:22

Trba mu refundirati troškove puta u Siriju i nazad, kao i naknadu za odvojeni zivit. Kako je krenulo u Sarajevu?, za koju godinu će dobiti orden za zasluge.

ODGOVORITE
Name

Unisten zivot

31.08.2016 23:01

Vi ste ga zaustavili da bi se uvukli u dupe Briselu. Gradjanski rat u Siriji nije vasa stvar kao sto nije u Ukrajini gdje ratuju hliljade Hrvata i Srba. Njemu je dovoljno da ce ga FBI i MI6 te Europol imati na listi do smrti. Sad ga treba natjerati u kriminal da dodje do para. U Svedskoj je zakonito mrcvariti ljude da pocinu kriminal pa ih onda uhapsiti. Meni kao Srpkinji svaka brada smeta, ali shvatam da to nekome znaci dio religije ili zavjeta.

ODGOVORITE