Николић и Вучић сутра на састанку са лидерима из Републике Српске

Председник и премијер Србије, Томислав Николић и Александар Вучић састаће се сутра са српским лидерима из Републике Српске, како би размотрили став Савета за имплемнтацију мира у БиХ против референдума у Српској, ситуацији уопшšте, и о даљим корацима.

Република Српска 30.08.2016 | 22:37
Николић и Вучић сутра на састанку са лидерима из Републике Српске
То је један од закјључака вечерашњих консултација у Председништву Србије, који је новинарима вечерас пренео министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Он је рекао да је на консултацијама државног врха анализирана ситуација, која се тиче безбедности и регионалне стабилности и разматрано питање наших виталних националних државних интереса.

"Договорене су и предузеће се, и већ се предузимају мере на заштити наших националних и државних интереса, тако да грађани могу да буду спокојни да неће бити угрожена безбедност у земљи и, надамо се, у региону", рекао је Дачић у паузи састанка у Председништву Србије.

Усаглашено је да се у четвртак одржи састанак председника Томислава Николића и премијера Александра Вучића српским лидерима у Републици Српској и БиХ, на којој ће се размотрити актуелна ситуација и, евентуално, даљи кораци.

"Ми смо заинтесовани за очување безбедности и стабилности у региону", рекао је Дачић.


Фото: Драган Кадић
Он се затим вратио на састанак у Председништву Србије.

Министри спољних и унутрашњих послова, Ивица Дачић и Небојша Стефановић, придружили су се вечерас председнику и премијеру Србије, Томиславу Николићу и Александру Вучићу, на консултацијама, после става Савета за имплементацију мира да позове власти у РС да не одрже референдум о Дану Републике.

Дачић је у Председништво Србије стигао десетак минуста после 21.00 сати, а одмах за њим и Стефановић, јавио је репортер Тањуга са лица места.

Консултације државног врха Србије у згради Председништва трају већ сат времена, а на састанак је стигла и министарка правде Нела Кубуровић.

Председник и премијер пре тога су разговарали у четири ока, иза затворених врата. Наиме, није било уобичајеног у редовним приликама снимања почетка састанка. У обавештењу редакцијама није наведено ни да ли ће уследити изјаве за новинаре, нити да ће бити саопшšтења о садржају разговора.

Састанак је почео вечерас у 20.30 часова.

Извор: Курир

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

БГ

30.08.2016 20:42

Баја припреми нос добро це ти га натрљати

ОДГОВОРИТЕ
Name

микица

30.08.2016 20:46

Како смо кренули, немојте да вас цуди кад нас за десет година овдје остане 200 000...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

30.08.2016 21:52

Срби цијели Јануар славе свакако, зашто референдум,купи дјеци књига боље је.

Name

ДЕ ГОТХИА

30.08.2016 20:47

"ДРАМА" - КО ТО ПРАВИ ДРАМУ О ДАНУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ИЗГУБИЛИ СМО ХИМНУ, ГРБ И ЗАСТАВУ, ИСТО НА ОСНОВУ ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА БИХ И ДОДИК ЈЕ МИРНО ЋУТАО И КАО МИШ ГРИЦКАО ПАРЕ КОЈЕ ЈЕ ДОБИО ПРИВАТИЗАЦИЈОМ ТЕЛЕКОМА... ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ СЕ ТАДА "НИЈЕ МЈЕСАО" У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ БИХ И РС... А САДА ВУЧИЋ ОРГАНИЗУЈЕ ДРАМАТИЧНУ СЈЕДНИЦУ У ГЛУВО ДОБА НОЦИ - КАО ДА СЕ СУТРА НИСУ МОГЛИ САСТАТИ... ОВДЈЕ НЕШТО "СМРДИ". БОЈИМ СЕ КАТАСТРОФЕ КОЈА ЈЕ ЗАДЕСИЛА СРБЕ ИЗ ХРВАТСКЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

30.08.2016 21:28

Тога се и ја бојим и писао сам већ пар пута, али глуп народ не конта. Дачић, Вучић и компанија је као сила и они неће дати да се Србима у РСу нешто деси. Па они не могу ни Србе на Космету да заштите, а знамо и као су и Крајину штитили.

Name

ре ДЕ ГОТХИА

31.08.2016 10:08

Неће се ништа десити,у питању је јефтина политичка ујдурма која нема упориште у реалности.Увјетно казано"проблем"је једноставан.По дејтонском мировном споразуму,БиХ је држава три конститутивна народа,такођер и ентитети имају исту одредницу,е сад,српски народ би да има искључиви ексклузивитет у РС-у док бошњачки народ жели равноправност на сваком педљу БиХ,српски народ мора схватити,чини ми се да је народ дезинформисан.РС је по тренутном важећем уставу ентитет са три конститутивна народа,наметање било чега српског неком другом народу неће проћи.Намјерно се изврћу чињенице,нико никоме приватно ништа не може забранити,то су глупости,то су измишљотине.Све јавне установе које имају само српски префикс ће доћи"под лупу"уставног суда,Сјетимо се само примјера да је уставни суд Републике српске прије годину двије укинуо грб града Бањалука,понављам,грб је укинуо уставни суд РС е.Нико не забрањује и српском народу да брани своја права у Ф БиХ али очито да то српске странке не желе,јасно је зашто,тиме се БиХ све више претвара у грађанску државу а нација и вјера се шаљу у оквир личних и приватних права.БиХ и њени ентитети су секуларни,било који закон који се коси са тим ће прије или касније доћи на уставни суд.Позз

Name

Андјеомм

30.08.2016 20:48

Ма сви на референдум .Какав ПИЦДоста је тога висе.Председнице РС организуј референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.08.2016 05:09

И ста цес послије референдума? Санкције ЕУ и САД! Мозда је Додику свеједно сто це РС добити санкције, он има лове. Вуциц мисли на дрзаву и народ и не зели сукоб с западом!

Name

Замрдај Митре

30.08.2016 20:49

Ма какав референдум, нема од тог ништа. На крају ће се морати поступити по одлуци Уставног суда и завршено. Треба и даље славити 9 јануар као правни а прихватити рецимо 8 јануар као припрему за 9 хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

30.08.2016 20:50

Лелелееееее ста ту има да се састанци дај оружје на народ и удри турке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

30.08.2016 20:52

Ја одох сутра на пецање на Саву у Градисци,о каквој ви угрозенисти стабилности прицате ја стварно појма немам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

30.08.2016 20:54

Изабрати пут сарадње у региону или конфликт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куба

31.08.2016 03:26

Куха се куха празан лонац за сиротињу, а за лопове пецење се пеце. Избори су на прагу, хајде нека ми неко рекне СТА ОВА ЛОПОВСКА ЕЛИТА ИМА ДА ПОНУДИ НАРОДУ? НИСТА. ОСИМ НАЦИОНАЛИЗМА, И МРЗЊЕ, ДОК ЈЕ ТОГА ЊИМА ДОБРО. РАЗМИСЛИТЕ МАЛО.

Name

Мф

31.08.2016 05:08

Ма нема ста каква сарадња ,само КОНФЛИКТ и цао Даци

Name

Мерак

30.08.2016 20:56

Нешто се куха , мислим јако озбиљно !??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

30.08.2016 20:59

Ја да сам на Босицевом мјесту небих ни исао...Вуциц,Тома и Додик глуматају некакве србенде и ниста висе.Ове из опозиције нигнорису,медијски омаловазавају,цензурису и зову их једино ето кад треба да се створи слика некајвог јединства...ми градјани који постено радимо и никад ниста украли нисмо никад нецемо бити јединствени са лоповима само зато сто то Вуциц казе или било ко.Просло је време кад се вама из БГ слијепо вјеровало а ви нас злоупотребили за своје угрице са западом...А и тај референдум је будалестина.Ста цемо добити тиме?Бицемо веци,јаци???Ко нам мозе забранити 9 јануар да славимо ако то ми хоцемо?Ко и како?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2016 07:02

Полиција це ти забранити да славис. Закон је закон.

Name

ос

30.08.2016 21:00

Све што Додик сад ради планирано је у Београду од тих који га зову на састанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ww

30.08.2016 21:01

Циркус се наставља.Од 1990 српски политицари нису ниста паметно за народ урадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андја

31.08.2016 07:08

Тешко нама овамо а и тамо вама поред оваквих вођа..никоме спокоја људи се убијају у души немир они гледају своје позиције..себе а народ једва преживљава.

Name

Крајишник

30.08.2016 21:02

Службени Београд се упорно труди да све Србе ван београдског пашалука прикаже као недоношчад о којој ето треба бринути. Успут су нас опљачкали и све развалили. То је било случајно, не би они....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре крајисник

30.08.2016 21:52

То је УДБА само спроводила СОРОСЕВ план кога је Мира Марковиц довела у БГ.

Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА!

31.08.2016 05:48

А Сорос је масон као и неколицина посланика у влади Србије! Неморал на мала врата, људи са цетири разреда основне и неки су цланови „Еаст-wест бридга“, масонске организације која је некада давно имала везе са УДБА! „Еаст-wест бридга“-у припада и Игор Радојциц!

Name

пописан

30.08.2016 21:02

Дациц изгледа ко пописан.....неко му/им је пореметио планове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

30.08.2016 21:13

Лидери Срба треба да схвате, да је одлука о укидању дана РЕПУБЛИКЕ, само пробни балон за укидање назива Република Српска, која је уставна категорија Бошњаци све добијају на галаму то је њихова стратегија, а ткз. Међународна заједница читај ЗАПАД преко ПИЦ -а ово ради из 2 разлога: 1. Зарад властитог интереса (Хоће БИХ у НАТО, као и ЦГ а Срби ако имају право на референдум су им ту препрека). Након чланства у НАТО послати СРБЕ да ратују против браће Руса, као што су завадили Украјинце и Русе. Политика завади па владај, а знамо ко је спроводио такву политику у прошлости на Балкану. 2.Боје се реакције Бошњака- ради њихове галаме, што ови користе. До сада ткз. Међународна заједница тј ЗАПАД, све одлуке је доносила против српског народа, тако ће и наставити ако народ на демократски начин не каже доста је било, у противном не видим краја уцјенама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

30.08.2016 21:32

Цим ти као одрастао цовјек користис оно 'ткз' за медјурародну заједницу престао сам цитати јер користис тзв 'ратни ријецник'

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

31.08.2016 06:41

@Боки Да си до краја прочитао , као што ниси и тиме се хвалиш, видио би да је човјек сто посто у праву... Они јесу тзв међунардо заједница, то су прије свега земље нато пакта, које су себи дале право да се назову међунардном заједницом, при томе ту нема Индије, Кине, Русије, Бразила... Та међунардно заједница је крајње непријатељски опредјељена према Србима, то се види голим оком, тако да нема потребе да шириш дефетизам...

Name

ре петар

31.08.2016 11:15

Ок назив Република српска је уставна и дејтонска категорија,слажем се а сада за тебе питање: Је ли Уставни суд Босне и Херцеговине дејтонска категорија?? Ти узимаш из пакета споразума оно што теби одговара а онда пишеш коментаре како су тобоже сви против Срба. Дај мало аргумената ако желиш расправљати као човјек,али ти то очито не желиш.

Name

Петар

31.08.2016 15:03

Јесте Уставни суд Уставна категорија али је у Уставу утврђено да ће 3 стране судије-читај судије ткз Међународне заједнице бити замјењене након 4 године од потписивања Дејтона и да ће на њихово мјесто бити постављене домаће судије, дакле наши правници, али то није испоштовано већ 20 година питам те зашто?. У уставном суду БиХ сједе бивши високи функционери СДА и стране судије. Дакле против ове одлуке су биле судије 2 од три конститутивна народа која творе БиХ, па ми сад реци да ли је у питању политика или право и правда.

Name

ре петар

31.08.2016 19:16

Добро,ово је анекс 4 ЧЛАН 6 УСТАВНИ СУД 1. Састав.  Уставни суд Босне и Херцеговине ће имати 9 чланова.  а) Четири члана бира представнички дом Федерације, а два члана скупштина Републике Српске. Преостала три члана бира председник Европског суда за људска права након консултација са председништвом.  б) Судци ће бити истакнути правници високог моралног стајања. Сваки пуноправни бирач са таквим квалификацијама може служити као судија уставног суда. Судије, које бира председник Европског суда за људска права, неће бити држављанин Босне и Херцеговине или било које суседне државе.  ц) Мандат судија који ће у почетку бити именовани на 5 година, изузев ако не поднесу оставку или су повучени из одређеног разлога путем консензуса са осталим судцима. Судије које ће у почетку бити именоване неће се моћи квалификовати за реименовање. Судије које ће након тога бити именоване служиће до 70 година старости, изузев ако не дају оставку или буду повучени из одређеног разлога путем консензуса са осталим судцима.  д) За именовање након више од 5 година након првобитног именовања судија, парламентарна скупштина може предвидети законом другачији метод селекције тројице судија одабраних од стране председника Европског суда за људска права.  ................... сада ти цитирај своју варијанту о с јени страних судија,гдје то пише??? Изволи

Name

Русофил

30.08.2016 21:22

Цак ни "браца" Руси подрску не дадосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

30.08.2016 22:44

Разоцаран сам искрено.

Name

некоИЗмасе

31.08.2016 00:14

Одкако ми пропадосе јабуке ради забране извоза у Русију,висе ме ниста од њих неизненадјује

Name

Топ

30.08.2016 21:34

Ако иде Босић треба да тражи да теме буду и : зграда Гранд траде за м:тел, Проинтер, обвезнице РС, Електропривреда РС, афере политичара и тајкуна који се сад крију иза "патриотизма". И најважније: СТРАТЕГИЈА СРПСКОГ НАРОДА. Да знамо којим путем идемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горанка

30.08.2016 21:37

Оно сто је мени најзанимљивије је да је Загреб, тј. Хрватска исто тако са у потпуно истим овластењима 'гарант' Дејтона као сто је то Србија а веома, веома ријетко у ствари скоро никада се не јавља као такав, док насим политицатрома из Беогрда то не излази из уста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Горанка

31.08.2016 07:17

"Оно сто је мени најзанимљивије је да је Загреб, тј. Хрватска исто тако са у потпуно истим овластењима 'гарант' Дејтона као сто је то Србија" Која овлаштења??? о чему ти??? Добро је што си ово"гаранти"ставила под наводнике,али некаква"овлаштења",то не постоји,каква овлаштења???? Јавност је и данас,након 20 и кусур година дезинформисана када је у питању дејтонски мировни споразум и сви његови анекси.Србијаи Хрватска су између осталих потписници дејтонског мировног споразума,а када озбиљна држава стави потпис на неки међународни докуменат нема више ово-оно,ту је крај приче.Тачно је да се Србија превише уплиће у унутрашње ствари БиХ.

Name

план

30.08.2016 21:38

...це да договоре прелазак на план "Б". Србија се упиње из петиних зила да направи срање по налогу Русије..... дал це успјети остаје да видимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

е тако трбеба

31.08.2016 05:37

ала га оправи свака му цаст

Name

Зајебант

30.08.2016 22:03

А рекли су да се неће мјешати, а види сад ово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.08.2016 07:25

Не мијешају, петљају се.

Name

Дисцо

31.08.2016 11:36

Само тески идиот мозе повјеровати у ту прицу. све сто се десава аминује БГ. То је права адреса ови овдје су марионете

Name

хамо

30.08.2016 22:03

а Милораду не пада на памет да коментарисе тамо нека саопстења..неког ПИК-а. Казе добио унуку:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

31.08.2016 06:32

Гле друже, ти амбасадори тих западних земаља према Србима се сво вријеме понашају непријатељски , тако да је једини исправан став игнорисати их... Став тих мрсимуда са запада знао се и без тог састанка.

Name

Нб

30.08.2016 22:04

А где је малом Слоби Вулин ништа без њих двојице и њихових коментара ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија

30.08.2016 22:10

Па кад се ви људи мислите напокон опамети и окренути Економиј. Пустите ту политику национализма. Најсиромашнији сте народ у регији и хоћете још то мало сто вам је остало да уништите. За 20 задњих година ништа нисте научили и опет ће накрају неко други да буде крив. Како живите и како треба да живите о томе треба образовани народ да одлучује а не радикални политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах, тај дзез

30.08.2016 22:15

Колико ли су му до сад Вуциц, Николиц и Дациц мунули пара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2016 09:31

Све су то паре пореских обвезника, кад РС дође до просјачког штапа (што је извјесно и ускоро), Србија ће је шутнути ко 13. прасе. Један од показатеља: Покривеност извоза са Србијом је 33% у односу на увоз!! Ко је овдје луд?

Name

Ах, тај џез

31.08.2016 20:38

Ми. Одувијек смо били.

Name

некоИЗмасе

31.08.2016 00:20

Ово прелази висе границе нормалног,зар морамо да будемо црне овце у Европи? Цак и Србија зели у Европу а окреце ледја Русији,док ми видимо спас у некима који нас неузимају уопсте за озбиљно,дакле имамо избор или изолација или европски пут? На нама је да изаберемо а опозицији препоруцујем да се огради од додика на вријеме јер избори су близу и могло би их много опстина костати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗоо

31.08.2016 04:39

издао ме пријатељ издао ме брата. КОЈИ СУ ОВО ДВОЛИЦНОСТИ ПРЕКЈУЦЕ МИ СЕ НЕ МЈЕСАМО А СИНОЦ ХИТАН САСТАНАК. НЕФАТАЈ СЕ У КОЛО АКО НЕЗНАС ИГРАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томато

31.08.2016 11:32

Пресмијесно, провидно, али пролази код ових крканоида.

Name

Гомила празних ријечи

31.08.2016 06:02

"..."Договорене су и предузеће се, и већ се предузимају мере на заштити наших националних и државних интереса, тако да грађани могу да буду спокојни да неће бити угрожена безбедност у земљи и, надамо се, у региону"..." К'о бива овим је нешто речено,можеш мислити... ПИК је своје рекао и сада руководству Србије остаје једино да то некако појасне засљепљеном Додику,јер Србија номинално жели ићи путем европских интеграција... Мада им РС повремено добро дође за скупљање тих неких тренутних политичких поена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

отисао заувијек

31.08.2016 06:33

РОДНY И ДЕЛБОY ПОЗИВАЈУ ДОДИКА ДА ДОГОВОРЕ НОВЕ ЕПИЗОДЕ МУЦКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд адреса

31.08.2016 11:52

Све ово сто се десава ради се плански из Београда. Казу људи они се не мјесају...хехехе, прица за малу дјецу. Подсјетимо се само скорасњих диктата из Београда: ССП, механизам координације (уз сагињање ридјобрадом због ммф) , сад референдум,...идемо даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сутра

31.08.2016 14:54

Сутра це Додик градјанима казати: ја сам хтио референдум, а ОНИ ми нису дали. Уствари-СВИ нас варају, ови медјународни (српски) послусници.

ОДГОВОРИТЕ