"Беретке" се правдају: Није паравојни скуп

Дан након што су из Удружења "Зелене беретке" најавили како ће организовати велику војну вјежбу "Слобода за све", а од Оружаних снага (ОС) БиХ тражити бојеву муницију и најновије наоружање, јуче су, свјесни медијске пажње коју су привукли, покушали да "спусте лопту".

Босна и Херцеговина 30.08.2016 | 22:58
"Беретке" се правдају: Није паравојни скуп
У ОС БиХ није стигао никакав захтјев из овог удружења, потврђено је из Министарства одбране БиХ.

"Средства и опрема Оружаних снага БиХ бивају уступљени само у изузетним случајевима и то овлаштеним институцијама и агенцијама за спровођење закона или у сврху подршке одређеним пројектима и садржајима од значаја за културу и традицију народа у БиХ", речено је у овом министарству.

Како је на Фацебоок страници која окупља симпатизере "Зелених беретки" јуче написао Мухамед Швракић, предсједник Удружења, већ дуже вријеме је у плану скуп ветерана и дружење које није никакав паравојни скуп.

"Ми као удружење у своме статуту имамо право његовати традицију наше борбе. С обзиром на то да смо од наших чланова имали захтјеве да се упознамо на том скупу и с новим устројством Оружаних снага, као и располагањем најновијим наоружањем, ми смо затражили да тај скуп ветерана заједно организирамо с њима и уз потпуну сурадњу и њихову контролу", наводи Швракић, додајући како нико овога не треба да се плаши.

Поручује како је много расправа и страхова са све три стране, јер, како тврди, Удружење једино може окупити и окупља велики број истинских босанскохерцеговачких патриота свих националности.

"Наша војна вјежба биће у што краћем року одржана у нади да ће наше Оружане снаге наћи разумијевања да заједно с истинским патриотама направе нешто што је за добробит и будућност БиХ", закључује Швракић.

Међутим, иако тврди како скуп не треба да плаши никога, коментари на Фацебооку остављени испод позива за вјежбу говоре другачије.

"Треба показати Додику, његовим четницима, лицемјерној Европи и цијелом свијету да има снаге у босанском народу да брани и одбрани домовину у случају потребе. Можда би требало позвати и остала удружења да се придруже и да се изврши смотра јединица. Поздрав домовини", написао је Јусуф Ћатал.

Аида Врућак упитала је да ли скупу могу присуствовати и они који су рођени деведесетих година.

"Па и за нас је битно да вјежбамо јер можемо пуно допринијети одбрани РБиХ у случају рата. Да ли се икако можемо пријавити", стоји у коментару.

Харис Јеж пожелио је да се руке позлате оном ко се овог сјетио.

"На сваку њихову вјежбу, треба наш адекватан одговор. Када ови наши јадни политичари нису ни за шта, треба и четницима и њима показати да ће само зубе поломити ако нешто покушају", поручио је он.

Јуче смо о овим активностима и скупу покушали добити став и мишљење федералног МУП-а, али на наша питања нико није одговорио.

Извор: Независне новине

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Јад

30.08.2016 16:48

Јад и цемер ми и беретке срби муслимани и хрвати бедни смо сви заједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неписмена Сељадија

30.08.2016 16:54

Колико ја контам ,овде би неки да се боре за домовину а ови други би за отадзбину.Треба се борити,нема борбе,нема рата без Јасера Арафата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

30.08.2016 17:00

Јаких ми му*а и бораца. Довољно је да Србин прдне и да се ове јајаре разбјеже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре радикално

30.08.2016 18:48

Дај прдни па да виш ове " јајаре" .

Name

Алан Форд

30.08.2016 20:05

Муслимани су изгледа заборавили почетак деведесетих. Опет траже ђавола. Ацпосле кме, кме, кме...

Name

СНОУДЕН

30.08.2016 17:31

ОДАКЛЕ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ОВЕ СТРУКТУРЕ ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ, НИСУ ЛИ ЗАБРАЊЕНЕ НА КОРИСТЕЊЕ СВЕ ВОЈСНЕ УНИФОРМЕ И ОБИЉЕЗЈА.... ИЛИ СЕ ОВО ПРИМЈЕЊУЈЕ САМО ПРЕМА СРБИМА , СИПА ДА СЕ УКЉУЦИ У ИСТРАГУ ОКО ОВЕ ФОРМАЦИЈЕ, КОЈИ СУ ИМ ЦИЉЕВИ, КО ИХ ФИНАНСИРА, КОЈЕ СУ ФУНКЦИЈЕ ОБАВЉАЈИ ТОКОМ РАТА, КО СУ ЦЛАНОВИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

30.08.2016 19:58

Баки финансира

Name

Вожд

30.08.2016 18:04

...није паравојни скуп,па шта је онда...Геј парада

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре вожд

30.08.2016 18:51

Нова министрица у србијанској влади до године предводи геј параду у Србији.

Name

ре.ре.бошњо

30.08.2016 19:57

Ништа,онда скупите ове зелембаће па на параду у Србију,набавите још оваквиг костима ако киша удари да се пресвучете а застава како видим имате довољно

Name

РС у срцу

30.08.2016 18:40

Какви су ово ветерани?Па ови са фотографије немају ни 20година. Па тзв армија БиХ никас ни једну битку није добила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.08.2016 18:48

Па које онда ослободио Усоре Сански Мост Кљуц и јос јос пуно тога док нисте одрцали код американаца хелп хелп

Name

дјикан

30.08.2016 19:22

Ја зајебаната ових,беретки. Ццццц.

Name

Кики

30.08.2016 19:29

"Средства и опрема Оружаних снага БиХ бивају уступљени само у изузетним случајевима и то овлаштеним институцијама и агенцијама за спровођење закона или у сврху подршке одређеним пројектима и садржајима од значаја за културу и традицију народа у БиХ", речено је у овом министарству. Знаци оправдано је да тразе орузије, то је наса култура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

30.08.2016 20:11

Даобићете јаја,за гађање а ако се добро покажете и кобасице су ваше