Човић обиљежио 23 године "Херцег Босне"

„Колико год да смо се одмакли од почетака, јасно је да без организованости хрватског народа у БиХ, ми нећемо остварити оно што је наша трајна тежња", изјавио је предсједник ХДЗ-а.

Босна и Херцеговина 28.08.2016 | 19:01
Човић обиљежио 23 године "Херцег Босне"
Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић предводио је данас у Горици код Груда страначку и делегацију Хрватског народног сабора на обиљежавању 23 године од оснивања „Херцег-Босне“.

„Колико год да смо се одмакли од почетака, јасно је да без организованости хрватског народа у БиХ, ми нећемо остварити оно што је наша трајна тежња, апослутну, уставну али и сваку другу, територијалну и институционалну једнакост хрватског народа са друга два народа у БиХ.

Вријеме у коме живимо је вријеме искушења, ако само анализирамо попис становништва који је недавно објављен, видјеће те да, гдје год није било организованости и дјеловања ХР-ХБ у било којем облику, Хрвата више нема.

Посљедице рата су такве, да ми данас морамо збити редове и створити могућности да наши млади не одлазе", рекао је предсједник ХДЗ-а.

Човић је поручио страначким колегама да морају створити услове у наредне двије године да реорганизују БиХ и, како је рекао, осигурају Хрватима апсолутно једнака права, која имају и друга два народа.

"Било које подјеле неће нас довести нигдје, требамо збити редове и не тражити неке нове могућности и рјешења, јер смо их већ кроз облик вишестранака и показали, још увијек се требамо окупити око једне идеје, нека то буде идеја Хрватске Републике Херцег Босне“, изјавио је Драган Човић.

 На трибини су говорили и Владо Шољић, предсједник Главног вијећа ХЗ ХБ и Жељко Рагуж, диркетор Хрватског документационог центра Домовинског рата у БиХ.

(СБ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

АЦО В .

28.08.2016 17:15

Само ви обиљезавајте сто висе никад имати нецете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

28.08.2016 19:04

Какви су то хрвати или босњаци који носе СРБска имена и презимена? Пустите народ да буде они сто јесте. СРБи са три вјере!

Name

фф

28.08.2016 17:48

Иста прича пред сваке изборе. Људи кажу кад кућу правиш мораш купити плац па тако и хрватићи нека купе плац па нека праве śто хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

28.08.2016 18:42

Туга је то кад славиш нешто а њега нејма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

28.08.2016 20:19

Па дивам је праљак прлиц бобан цориц бендер посо их овај југословен на голи оток која херцег босна и поцели сте несто славит цега нема као и срби

ОДГОВОРИТЕ