Марија за 430 $ убија дилере за полицију

Марија живи на Филипинима. Ради као плаћени убица и једна од три жене у свом одреду смрти. Она и њене колегице драгоцене чланови тима јер се метама могу приближити лакше од било којег мушкарца - оне једноставно не изазивају сумњу.

Забава 27.08.2016 | 17:06
Марија за 430 $ убија дилере за полицију
Као таква, само је мала карика у бруталном рату против дроге који је на Филипинима прогласио тамошњи нови, контроверзни председник Родриго Дутерте. Она је један од “његових паса” које је “распустио” у главном граду земље, Манили.

Мариа (то није њено право име), која већ има искустава у том послу, своју је причу испричала ББЦ-јеву новинару Јонатхану Хеаду и открила му пакао и замке свакодневице оних најсиромашнијих на Филипинима.

Ситна жена
Када кренете да се сретнете са убоцом који је ликвидирао шест људи не очекујете да ћете се срести са сићушном, нервозном младом женом која држи дете.

"Мој први посао био је пре две године у оближњој провинцији. Била сам стварно престрашена и нервозна јер ми је било први пут" прича Марија.

С временом је “напредовала” па Марија сада "ликвидира по наредби" у склопу рата који влада води против дроге.

Све је почело када ју је полицајац ангажирао да убије дужника, који је у исто време био и дилер.

"Мом су супругу наредили да убија људе који нису платили дугове" испричала је. То му је постао стандардни посао, све док се није појавила компликована ситуација.

"Била им је потребна женаа, а супруг ме је предложио да одрадим тај посао. Када сам видела мушкарца којег је требало да убијем, пришла сам му близу и упуцала га", прича Марија.

Пре су живели у сиромашној четврти Маниле, нису имали сталан извор прихода, а сада зарађују 430 долара по убиству, али то се дели на њих троје или четворо. За сиромашне Филипинце, то је богатство. Међутим, због тог се новца Марија налази у замци из које нема изласка.

Наручивање убистава није ништа ново на Филипинима. Али никад није било толико посла и то све  захваљујући Дутертеу. Он је, у предизборној кампањи, обећао да ће у првих шест месеци власти убити 100.000 криминалаца. Каска - од 30. јуна ликвидирано их је "само" 1.900, а на посебан пик си је узео дилере дрогом.

"Не уништавајте моју земљу јер ћу вас убити - поручивао им је. Исту поруку поновио је и пре само неколико дана, потпуно занемарајући критике да се ради о ликвидацијама осумњиченика који нису имали никакво право на обрану.

Каје се

Марија жали што је пристала на овај посао.

"Осећам кривицу и тешко ми је. Не желим да за мном крену породице оних које сам убила", рекла је. Мучи је и што ће да мисле њена деца. Већ их сад занима како тако добро зарађују.

Марија има договорено још једно убојство. Нада се да ће јој то бити последње, али њен шеф је запретио да ће убити свакога ко оде из одреда. Зато се осећа заробљено. Локалног свештеника моли за опрост, али се не усуђује да му каже за шта се каје.

Када обави задатак, са шефом уопште не разговара о убиству, а њен говор тела открива колико је забринута и задубљена у мисли које не жели да подели.

Фото: Илустрација Профимедиа
Извор: ББЦ/Јутарњи

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Слободан

28.08.2016 11:25

Без Титове Милиције овдје нема реда, хтјели то признати или не.

ОДГОВОРИТЕ