Искрен разговор Др Максимовића са Бошњацима у Јањи

У организацији др Есада Хасифића, начелника породичне медицине у амбуланти Дома здравља у Јањи и господина Фадила Баћевца, угледног мјештанина Јање, 20.08.2016. године у ресторану „Босна“ окупио се велики број становника Јање бошњачке националности који су изразили искрену добродошлицу др Златку Максимовићу, кандидату за градоначеника Бијељине.

Република Српска 27.08.2016 | 10:08
Искрен разговор Др Максимовића са Бошњацима у Јањи
„Дошао сам у Јању да тражим шансу да заједничким марљивим и поштеним радом Јању и цијелу Семберију развијемо на начин који заслужују сви наши суграђани. Надам се да сте у досадашњем мом раду и понашању препознали моју одлучност да ћемо након предстојећих локалних избора успјети да подигнемо квалитет живота на далеко виши ниво. Јања је мјесто поштених и вриједних људи, и ја, као будући градоначелник, уколико ми поклоните повјерење, даћу свој пуни допринос да се овдје живи од свог рада. Једини начин на који се то може постићи, јесте да радимо у међусобном договору о томе шта су приоритети и тај договор мора бити стална пракса“, истакао је др Златко Максимовић.



Господин Хусеин Цамић је замолио присутне да подрже др Златка Максимовића који је истакао да је он човјек који је реалан у процјени и могућностима остварења циљева, да се ради о човјеку који оно што обећа, то сигурно и оствари. „Надам се да је ова вечерашња посјета др Златка Максимовића тренутак када започиње његова побједа у трци за градоначелника Бијељине“, завршио је господин Хусеин Цамић.



Поред других горућих проблема становника Јање, др Златко Максимовић је изнио податак да је поражавајуће то што неискоришћених милион марака стоји у општини, а намјењени су за експропријацију у Јањи, као и то да се 25 милиона марака из ИПА фондова налази у Влади Републике Српске намијењених за изградњу насипа: Јања, Орлово поље, те савског насипа.

Оно што је изазвало посебну пажњу присутних јесте излагање др Златка Максимовића о његовој недавној посјети Сарајеву, приликом које је предложио доношење закона на нивоу цијеле Босне и Херцеговине према којем би сваки изабрани функционер својом властитом имовином гарантовао да ће стање које оставља након одласка са своје функције бити боље од стања које је затекао када је долазио на ту функцију, чиме би се одговорност оних који одлучују о животима грађана подигла на ниво највишег начела.



Разговор др Златка Максимовића са становницима Јање је завршен уз громогласан аплауз присутних уз обострано обећање да је ово само први у низу будућих сусрета који ће допринијети бољем међусобном разумијевању, уз јасно изражену поруку присутних: „Сретно, будући градоначелниче!“

Извор: Успјесна Српска