Iskren razgovor Dr Maksimovića sa Bošnjacima u Janji

U organizaciji dr Esada Hasifića, načelnika porodične medicine u ambulanti Doma zdravlja u Janji i gospodina Fadila Baćevca, uglednog mještanina Janje, 20.08.2016. godine u restoranu „Bosna“ okupio se veliki broj stanovnika Janje bošnjačke nacionalnosti koji su izrazili iskrenu dobrodošlicu dr Zlatku Maksimoviću, kandidatu za gradonačenika Bijeljine.

Republika Srpska 27.08.2016 | 10:08
Iskren razgovor Dr Maksimovića sa Bošnjacima u Janji
„Došao sam u Janju da tražim šansu da zajedničkim marljivim i poštenim radom Janju i cijelu Semberiju razvijemo na način koji zaslužuju svi naši sugrađani. Nadam se da ste u dosadašnjem mom radu i ponašanju prepoznali moju odlučnost da ćemo nakon predstojećih lokalnih izbora uspjeti da podignemo kvalitet života na daleko viši nivo. Janja je mjesto poštenih i vrijednih ljudi, i ja, kao budući gradonačelnik, ukoliko mi poklonite povjerenje, daću svoj puni doprinos da se ovdje živi od svog rada. Jedini način na koji se to može postići, jeste da radimo u međusobnom dogovoru o tome šta su prioriteti i taj dogovor mora biti stalna praksa“, istakao je dr Zlatko Maksimović.



Gospodin Husein Camić je zamolio prisutne da podrže dr Zlatka Maksimovića koji je istakao da je on čovjek koji je realan u procjeni i mogućnostima ostvarenja ciljeva, da se radi o čovjeku koji ono što obeća, to sigurno i ostvari. „Nadam se da je ova večerašnja posjeta dr Zlatka Maksimovića trenutak kada započinje njegova pobjeda u trci za gradonačelnika Bijeljine“, završio je gospodin Husein Camić.



Pored drugih gorućih problema stanovnika Janje, dr Zlatko Maksimović je iznio podatak da je poražavajuće to što neiskorišćenih milion maraka stoji u opštini, a namjenjeni su za eksproprijaciju u Janji, kao i to da se 25 miliona maraka iz IPA fondova nalazi u Vladi Republike Srpske namijenjenih za izgradnju nasipa: Janja, Orlovo polje, te savskog nasipa.

Ono što je izazvalo posebnu pažnju prisutnih jeste izlaganje dr Zlatka Maksimovića o njegovoj nedavnoj posjeti Sarajevu, prilikom koje je predložio donošenje zakona na nivou cijele Bosne i Hercegovine prema kojem bi svaki izabrani funkcioner svojom vlastitom imovinom garantovao da će stanje koje ostavlja nakon odlaska sa svoje funkcije biti bolje od stanja koje je zatekao kada je dolazio na tu funkciju, čime bi se odgovornost onih koji odlučuju o životima građana podigla na nivo najvišeg načela.



Razgovor dr Zlatka Maksimovića sa stanovnicima Janje je završen uz gromoglasan aplauz prisutnih uz obostrano obećanje da je ovo samo prvi u nizu budućih susreta koji će doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju, uz jasno izraženu poruku prisutnih: „Sretno, budući gradonačelniče!“

Izvor: Uspjesna Srpska