Ф1 - Волф је обазрив: Не отписујмо Ферари!

Првом човеку Мерцедеса нису јасни потези Аривабенеа и Ферарија, па и даље стрепи од конкурентности Италијана у наставку сезоне.

Остали спортови 26.08.2016 | 14:45
Ф1 - Волф је обазрив: Не отписујмо Ферари!
Ферари, односно шеф тима из Маранела, Маурицио Аривабене изјавио је како се његова екипа већ сада окренула развоју болида за наредну сезону. За директора Мерцедеса, Тото Волфа оваква одлука је крајње чудна, будући да је шампионат тек на половини.

„Мислим да не можете још тек тако да отпишете Ферари. Јасно је да Скудррија пролази кроз тежак период, али то није оно што треба да се апострофира на тај начин. По мени, они су одлучили прерано да крену са развојем болида за 2017. годину", рекао је Тото Волф одговарајући на питање Ферарјеве конкурентности у односу на Мерцедес у наставку сезоне.

Волфов став је да Ферари има снаге да у наставку шампионата квалитетно изађе на црту немачкој екипи која уистину није потпуно суверена од појаве све јачег Ред Була и доласка Макса Верстапена у Матешицеву екипу.

“Ми морамо бити поштени и рећи да Формула 1 живи од добрих борби између возача и тимова. Ферари је велики бренд, и одлична екипа са способним људима, па је веома забавно борити се са њима на стази. Знам да из неког разлога нису успели да на последњим тркама буду конкурентни, али не знам детаље, па ни разлоге за такве резултате. За мене је борба са њима добра за Формулу 1 и надам се да ће водећи људи из Маранела наћи снаге да се врате на прави пут“, закључио је своје разматрање ситуације у Ферарију с пуно пијетета према славној екипи Тото Волф.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар