F1 - Volf je obazriv: Ne otpisujmo Ferari!

Prvom čoveku Mercedesa nisu jasni potezi Arivabenea i Ferarija, pa i dalje strepi od konkurentnosti Italijana u nastavku sezone.

Ostali sportovi 26.08.2016 | 14:45
F1 - Volf je obazriv: Ne otpisujmo Ferari!
Ferari, odnosno šef tima iz Maranela, Mauricio Arivabene izjavio je kako se njegova ekipa već sada okrenula razvoju bolida za narednu sezonu. Za direktora Mercedesa, Toto Volfa ovakva odluka je krajnje čudna, budući da je šampionat tek na polovini.

„Mislim da ne možete još tek tako da otpišete Ferari. Jasno je da Skudrrija prolazi kroz težak period, ali to nije ono što treba da se apostrofira na taj način. Po meni, oni su odlučili prerano da krenu sa razvojem bolida za 2017. godinu", rekao je Toto Volf odgovarajući na pitanje Ferarjeve konkurentnosti u odnosu na Mercedes u nastavku sezone.

Volfov stav je da Ferari ima snage da u nastavku šampionata kvalitetno izađe na crtu nemačkoj ekipi koja uistinu nije potpuno suverena od pojave sve jačeg Red Bula i dolaska Maksa Verstapena u Matešicevu ekipu.

“Mi moramo biti pošteni i reći da Formula 1 živi od dobrih borbi između vozača i timova. Ferari je veliki brend, i odlična ekipa sa sposobnim ljudima, pa je veoma zabavno boriti se sa njima na stazi. Znam da iz nekog razloga nisu uspeli da na poslednjim trkama budu konkurentni, ali ne znam detalje, pa ni razloge za takve rezultate. Za mene je borba sa njima dobra za Formulu 1 i nadam se da će vodeći ljudi iz Maranela naći snage da se vrate na pravi put“, zaključio je svoje razmatranje situacije u Ferariju s puno pijeteta prema slavnoj ekipi Toto Volf.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar