Ф1: Розберг се пред Спа сјетио Хакинена и Шумахера!

Возач Мерцедеса Нико Розберг жели да му Велика награда Белгије буде нови почетак сезоне у Формули 1.

Остали спортови 25.08.2016 | 16:15
Ф1: Розберг се пред Спа сјетио Хакинена и Шумахера!
Немац заостаје 19 бодова за тимским колегом Луисом Хамилтоном после првих 12 трка, али каже да је прву половину шампионата оставио иза себе.

Розберг је славио на прве четри трке сезоне, да би након сукоба са Хамилтоном у Шпанији и Азербејџану славио на само једној од наредних осам, док је Британац у међувремену тријумфовао на шест и преузео прво место.

"Било је супер провести неколико недеља са породицом, опустити се и напунити батерије. Искористио сам сваки минут, али сада назад на посао. За мене ово представња нови почетак. Оно што се догодило у првом делу сезоне је прошлост. Једва чекам да седнем у болид, нагазим гас и извучем све што могу из себе у наредним тркама", рекао јеРозберг.

Тринаеста трка овогодишњег шампионата вози се на ћудљивој стази Спа-Франкошам, једној од омиљених међу возачима.

"Белгија је сјајно место за нови почетак после паузе. То је фантастична стаза са много изазова и повремено лудим временом које додатно зачини ствари. Било који возач ће вам рећи да обожава ову стазу", рекао је Немац.

Розберг је у претходне две године био други на Великој награди Белгије, али жели да се упише на листу имена која су славила победу на легендарној Спа.

"Ако погледате назад кроз године видећете много сјајних момената, као што је на пример фантастично претицање Мике Хакинена Михаела Шумахера на правцу Кемел. Сва та историја чини ову трку још посебнијом, па бих волео да се нађем међу њима (победницима). Верујем у себе, знам да ћу имати најбољи могући болид, врло сам мотивисан пред трку. Видећемо како ће протећи", рекао је Розберг.

Додатни мотив за возача Мерцедеса могла би да представља потенцијална казна за Хамилтона, који је наводно заменио током паузе више делова мотора него што је то дозвољено према правилнику ФИА.

Шампионат Ф1 наставља се предстојећег викенда Великом наградом Белгије на легендарној Спа-Франкошам.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар