F1: Rozberg se pred Spa sjetio Hakinena i Šumahera!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg želi da mu Velika nagrada Belgije bude novi početak sezone u Formuli 1.

Ostali sportovi 25.08.2016 | 16:15
F1: Rozberg se pred Spa sjetio Hakinena i Šumahera!
Nemac zaostaje 19 bodova za timskim kolegom Luisom Hamiltonom posle prvih 12 trka, ali kaže da je prvu polovinu šampionata ostavio iza sebe.

Rozberg je slavio na prve četri trke sezone, da bi nakon sukoba sa Hamiltonom u Španiji i Azerbejdžanu slavio na samo jednoj od narednih osam, dok je Britanac u međuvremenu trijumfovao na šest i preuzeo prvo mesto.

"Bilo je super provesti nekoliko nedelja sa porodicom, opustiti se i napuniti baterije. Iskoristio sam svaki minut, ali sada nazad na posao. Za mene ovo predstavnja novi početak. Ono što se dogodilo u prvom delu sezone je prošlost. Jedva čekam da sednem u bolid, nagazim gas i izvučem sve što mogu iz sebe u narednim trkama", rekao jeRozberg.

Trinaesta trka ovogodišnjeg šampionata vozi se na ćudljivoj stazi Spa-Frankošam, jednoj od omiljenih među vozačima.

"Belgija je sjajno mesto za novi početak posle pauze. To je fantastična staza sa mnogo izazova i povremeno ludim vremenom koje dodatno začini stvari. Bilo koji vozač će vam reći da obožava ovu stazu", rekao je Nemac.

Rozberg je u prethodne dve godine bio drugi na Velikoj nagradi Belgije, ali želi da se upiše na listu imena koja su slavila pobedu na legendarnoj Spa.

"Ako pogledate nazad kroz godine videćete mnogo sjajnih momenata, kao što je na primer fantastično preticanje Mike Hakinena Mihaela Šumahera na pravcu Kemel. Sva ta istorija čini ovu trku još posebnijom, pa bih voleo da se nađem među njima (pobednicima). Verujem u sebe, znam da ću imati najbolji mogući bolid, vrlo sam motivisan pred trku. Videćemo kako će proteći", rekao je Rozberg.

Dodatni motiv za vozača Mercedesa mogla bi da predstavlja potencijalna kazna za Hamiltona, koji je navodno zamenio tokom pauze više delova motora nego što je to dozvoljeno prema pravilniku FIA.

Šampionat F1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Belgije na legendarnoj Spa-Frankošam.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar