Прлаиновић: Немојте да ми шаљемо поруке министрима!

Пишите како је у малим клубовима, малим спортовима...! “Можда ће бити још више медаља“, каже прослављени ватерполиста.

Остали спортови 25.08.2016 | 16:45
Прлаиновић: Немојте да ми шаљемо поруке министрима!
Не тако давно Партизан, па Црвена звезда били су прваци Европе, Раднички је играо финале Лиге шампиона, освајао ЛЕН куп, данас би вероватно један у сто случајних испитаника успео да поброји више од четири клуба из елитног ранга такмичења у националном првенству. Од репрезентативаца који су у Рио де Жанеиру освојили златну медаљу у Србији - у Партизану да будемо прецизни - игра само 19-годишњи Никола Јакшић. Сви остали расули се по клубовима у којима може да се заради за пристојан живот. Чак седморица у Мађарској, четворица у Италији и Гојко Пијетловић у румунској Орадеи.

Па је Андрија Прлаиновић искористио пажњу васколике српске јавности да одмах после победе над Хрватском у финалу Игара у Рио де Жанеиру још једном скрене пажњу на тешку материјалну ситуација ватерполо клубова. Пред камерама РТС-а запалио је друштвене мреже. У данашњем издању Спортског журнала још једном се огласио на исту тему коментаришући број олимпијских медаља освојен у Рију.

"То је надреално. С обзиром на статус било ког спорта у Србији, сем фудбала. Ви ћете о томе наставити да пишете, да ми не бисмо слали поруке политичарима и министрима. Ви ћете кроз своје медије поручити да је спорт оно где треба да се уложи. Ту не мислим на награде и премије, него на стање у клубовима, посебно у ’малим’ спортовима којима треба већа пажња, па ће можда бити још више медаља. Мислим да смо сви ми најбољи пример младима у Србији, какав пут треба да изаберу", рекао је Прлаиновић за Спортски журнал.

Само у последњих 10 година:  четири европска, два светска и једно олимпијско злато. Сребрна и бронзана одличја се малтене не рачунају кад су ватерполисти у питању. Навикли су нас само на најбоље. И заслужују и такве услове, јер ретки су људи који су за Србију учинили више од њих. А није ово први пут да се жале због подршке коју ватерполо има у Србији. Или боље рећи - нема.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар