Prlainović: Nemojte da mi šaljemo poruke ministrima!

Pišite kako je u malim klubovima, malim sportovima...! “Možda će biti još više medalja“, kaže proslavljeni vaterpolista.

Ostali sportovi 25.08.2016 | 16:45
Prlainović: Nemojte da mi šaljemo poruke ministrima!
Ne tako davno Partizan, pa Crvena zvezda bili su prvaci Evrope, Radnički je igrao finale Lige šampiona, osvajao LEN kup, danas bi verovatno jedan u sto slučajnih ispitanika uspeo da pobroji više od četiri kluba iz elitnog ranga takmičenja u nacionalnom prvenstvu. Od reprezentativaca koji su u Rio de Žaneiru osvojili zlatnu medalju u Srbiji - u Partizanu da budemo precizni - igra samo 19-godišnji Nikola Jakšić. Svi ostali rasuli se po klubovima u kojima može da se zaradi za pristojan život. Čak sedmorica u Mađarskoj, četvorica u Italiji i Gojko Pijetlović u rumunskoj Oradei.

Pa je Andrija Prlainović iskoristio pažnju vaskolike srpske javnosti da odmah posle pobede nad Hrvatskom u finalu Igara u Rio de Žaneiru još jednom skrene pažnju na tešku materijalnu situacija vaterpolo klubova. Pred kamerama RTS-a zapalio je društvene mreže. U današnjem izdanju Sportskog žurnala još jednom se oglasio na istu temu komentarišući broj olimpijskih medalja osvojen u Riju.

"To je nadrealno. S obzirom na status bilo kog sporta u Srbiji, sem fudbala. Vi ćete o tome nastaviti da pišete, da mi ne bismo slali poruke političarima i ministrima. Vi ćete kroz svoje medije poručiti da je sport ono gde treba da se uloži. Tu ne mislim na nagrade i premije, nego na stanje u klubovima, posebno u ’malim’ sportovima kojima treba veća pažnja, pa će možda biti još više medalja. Mislim da smo svi mi najbolji primer mladima u Srbiji, kakav put treba da izaberu", rekao je Prlainović za Sportski žurnal.

Samo u poslednjih 10 godina:  četiri evropska, dva svetska i jedno olimpijsko zlato. Srebrna i bronzana odličja se maltene ne računaju kad su vaterpolisti u pitanju. Navikli su nas samo na najbolje. I zaslužuju i takve uslove, jer retki su ljudi koji su za Srbiju učinili više od njih. A nije ovo prvi put da se žale zbog podrške koju vaterpolo ima u Srbiji. Ili bolje reći - nema.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar