Нови допинг случајеви на Олимпијским играма!

Биће још оних којима ће се одузимати олимпијске медаље!

Остали спортови 24.08.2016 | 19:15
Нови допинг случајеви на Олимпијским играма!
Међународна федерација дизања тегова (ИWФ) саопштила је да је после поновљених тестирања допинг узорака са Олимпијских игара у Пекингу 2008. године, пронађено нових 11 позитивних резултата, већином освајача медаља на том такмичењу.

Међу позитивнима на допинг тестовима су три освајачице златних медаља из Кине Цао Леи, Љу Чанхонг и Чен Сјесја, а свих 11 дизача тегова је привремено суспендовано док траје истрага.

Три Кинескиње си биле позитивне на хормон раста, док је Љу била позитивна и на стимулант сибутрамин. Осталих осам суспендованих дизача тегова, међу којима је и светски рекордер Андреј Рибаков из Белорусије, освајач сребрне медаље у Пекингу, били су позитивни на разне анаболичке стероиде.

Суспендовани су и освајачи медаља Анастасија Новикова из Белорусије, Марија Грабовецкаја и Ирина Некрасова из Казанстана, руски такмичари Хаџимурат Акајев и Дмитриј Лапиков, као и Украјинке Наталија Давидова и Олга Коробка.

Поновљена тестирања допинг узорака са Игара у Пекингу и Лондону су део борбе против допинга коју предводи Међународни олимпијски комитет.

На тек завршеним Играма у Рију дизање тегова је поново било у центру пажње због допинга, пошто је Киргистанцу Изату Артукову одузета бронза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар