Novi doping slučajevi na Olimpijskim igrama!

Biće još onih kojima će se oduzimati olimpijske medalje!

Ostali sportovi 24.08.2016 | 19:15
Novi doping slučajevi na Olimpijskim igrama!
Međunarodna federacija dizanja tegova (IWF) saopštila je da je posle ponovljenih testiranja doping uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, pronađeno novih 11 pozitivnih rezultata, većinom osvajača medalja na tom takmičenju.

Među pozitivnima na doping testovima su tri osvajačice zlatnih medalja iz Kine Cao Lei, Lju Čanhong i Čen Sjesja, a svih 11 dizača tegova je privremeno suspendovano dok traje istraga.

Tri Kineskinje si bile pozitivne na hormon rasta, dok je Lju bila pozitivna i na stimulant sibutramin. Ostalih osam suspendovanih dizača tegova, među kojima je i svetski rekorder Andrej Ribakov iz Belorusije, osvajač srebrne medalje u Pekingu, bili su pozitivni na razne anaboličke steroide.

Suspendovani su i osvajači medalja Anastasija Novikova iz Belorusije, Marija Graboveckaja i Irina Nekrasova iz Kazanstana, ruski takmičari Hadžimurat Akajev i Dmitrij Lapikov, kao i Ukrajinke Natalija Davidova i Olga Korobka.

Ponovljena testiranja doping uzoraka sa Igara u Pekingu i Londonu su deo borbe protiv dopinga koju predvodi Međunarodni olimpijski komitet.

Na tek završenim Igrama u Riju dizanje tegova je ponovo bilo u centru pažnje zbog dopinga, pošto je Kirgistancu Izatu Artukovu oduzeta bronza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar