Тужилаштво тражи притвор због убиства дјечака

Окружно тужилаштво Бијељина данас је предало у бијељински Окружни суд захтјев за одређивање притвора за Мијата Станкића и Фатиму Дурак из Зворника због сумње да су починили кривично дјело тешко убиство двадесетомјесечног дјечака Лазара Ребића.

Република Српска 24.08.2016 | 16:05
Тужилаштво тражи притвор због убиства дјечака
Након одржаног рочишта, судија Окружног суда у Бијељини Дане Јамина изјавио је да ће сутра у 12:00 часова донијети одлуку да ли ће бити одређена мјера притвора осумњиченима.

Тужилац Ранко Керовић рекао је да су се приликом испитивања осумњичени бранили ћутањем, али у случају да се докаже да су извршили ово тешко убиство могу добити казну дугогошњег затвора.

Браниоци који су додијељени по службеној дужности, Ђорђе Васић и Миленко Зеленовић, били су против приједлога о одређивању притвора, уз образложење да је полиција у Зворнику испитала осумњичене без присуства адвоката, те да не постоји могућност угрожавања јавног реда и мира приликом њиховог пуштања на слободу.

Браниоци су тражили да се евентуално одреди мјера забране изласка из БиХ.

Патолози Инсититута за судску медицину Републике Српске сутра ће у 11:00 часова извршити ексхумацију дјетета, а након тога ће бити урађена обдукција тијела.

Према претходним изјавама, осумничени су признали да су убили дјечака Лазара, умотали га у врећу и закопали на парцели у Лијешњу код Зворника.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

предузмите нешто конк-.

24.08.2016 15:31

никако ДА балканска правда'дође памети'донесите закон такав!ДА никад нико неће помислити тако нешто,ЈОШ ЈЕДНОМ НАПОМИЊЕМО' НИСУ западњаци брез памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

24.08.2016 19:48

На залост никакав закон овакве слуцајеве неце искоријенити.. Морамо се навици да свијет око нас није идеалан.

Name

перо

25.08.2016 07:15

Центри за социјални рад-нуле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

25.08.2016 11:23

На целу са дир. Центра зворник

ОДГОВОРИТЕ