Tužilaštvo traži pritvor zbog ubistva dječaka

Okružno tužilaštvo Bijeljina danas je predalo u bijeljinski Okružni sud zahtjev za određivanje pritvora za Mijata Stankića i Fatimu Durak iz Zvornika zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo dvadesetomjesečnog dječaka Lazara Rebića.

Republika Srpska 24.08.2016 | 16:05
Tužilaštvo traži pritvor zbog ubistva dječaka
Nakon održanog ročišta, sudija Okružnog suda u Bijeljini Dane Jamina izjavio je da će sutra u 12:00 časova donijeti odluku da li će biti određena mjera pritvora osumnjičenima.

Tužilac Ranko Kerović rekao je da su se prilikom ispitivanja osumnjičeni branili ćutanjem, ali u slučaju da se dokaže da su izvršili ovo teško ubistvo mogu dobiti kaznu dugogošnjeg zatvora.

Branioci koji su dodijeljeni po službenoj dužnosti, Đorđe Vasić i Milenko Zelenović, bili su protiv prijedloga o određivanju pritvora, uz obrazloženje da je policija u Zvorniku ispitala osumnjičene bez prisustva advokata, te da ne postoji mogućnost ugrožavanja javnog reda i mira prilikom njihovog puštanja na slobodu.

Branioci su tražili da se eventualno odredi mjera zabrane izlaska iz BiH.

Patolozi Insitituta za sudsku medicinu Republike Srpske sutra će u 11:00 časova izvršiti ekshumaciju djeteta, a nakon toga će biti urađena obdukcija tijela.

Prema prethodnim izjavama, osumničeni su priznali da su ubili dječaka Lazara, umotali ga u vreću i zakopali na parceli u Liješnju kod Zvornika.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

preduzmite nešto konk-.

24.08.2016 17:31

nikako DA balkanska pravda'dođe pameti'donesite zakon takav!DA nikad niko neće pomisliti tako nešto,JOŠ JEDNOM NAPOMINJEMO' NISU zapadnjaci brez pameti.

ODGOVORITE
Name

Neko

24.08.2016 21:48

Na zalost nikakav zakon ovakve slucajeve nece iskorijeniti.. Moramo se navici da svijet oko nas nije idealan.

Name

pero

25.08.2016 09:15

Centri za socijalni rad-nule

ODGOVORITE
Name

Mare

25.08.2016 13:23

Na celu sa dir. Centra zvornik

ODGOVORITE