Химна ''Боже правде'' одјекивала Предсједништвом Србије!

Српски олимијци, освајачи медаља у Рио де Жанеиру, запевали химну "Боже, правде" док су у згради Председништва Србије чекали председника Србије Томислава Николића. Наклон Живка Гоцића пред свим олимпијцима.

Остали спортови 23.08.2016 | 22:15
Химна ''Боже правде'' одјекивала Предсједништвом Србије!
Киша, облаци над Београдом. Није баш морало данас, данас када су се српски олимпијци вратили из Рио де Жанеира.

Али, ко мари за кишу! Хеј, дошли су нам наши шампиони!

Дочек је најпре организован у згради Председништва Србије на Андрићевом венцу. Николић је, заједно са супругом Драгицом, и министром спорта Вањом Удовичићем, ушао у салу и аплаудирао српским олимпијцима.

Недостајала је само сјајна Ивана Шпановић, која је освојила бронзану медаљу, али је због такмичења у Дијамантској лиги већ отпутовала у Лозану, где ће наступити у четвртак.

Уочи такмичења у Лозани, Шпановићева убедљиво води у скоку у даљ са 36 поена, 20 више од Американке Бритни Риз. Предстојећи митинг биће прилика да се Ивана реваншира олимпијској шампионки Тијани Бартолети, која је такође пријавила наступу у Лозани. После Лозане, најбоље светске скакачице у даљ се селе у Париз, где ће митинг Дијамантске лиге бити одржан 27. августа, док је финале, као и до сада, резервисано за Цирих и биће одржано 1. септембра.

"Вања, Драгица и ја смо вас испратили са најлепшим жељама. А ви сте тамо урадили све што смо очекивали. Борили сте се најбоље што можете, а то је било много боље од других. Сада сви стрепе од Србије. Половина вас се вратила са медаљама, нека вам је са срећом. Подигли сте нацију и сад могу да вас оптеретим тиме да су милиони стрепели сваки пут кад би неко од вас узео лопту, подигао руку... Раширите се по Србији, идите да вас деца пипну, осете, њима сте идоли", рекао им је Николић и наставио:

"Хвала вам, хвала вам и хвала вам! Не знам другу реч којом бих могао да објасним овај осећај".

Вања Удовичић је додао да медаље говоре више од било којих речи.

"Сва вам част, цареви и царице! Хвала вам"!.

Тијана Богдановић је била одређена да се као најмлађа обрати председнику и министру, посебно истичући сјајну атмосферу у целом олимпијском тиму.

Надовезао се Живко Гоцић.

"Свима који су учествовали на олимпијским играма, а посебно медаљашима...", окренуо се и поклонио се свима.

Од одбојкашица Србије председник је добио лопту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар