Himna ''Bože pravde'' odjekivala Predsjedništvom Srbije!

Srpski olimijci, osvajači medalja u Rio de Žaneiru, zapevali himnu "Bože, pravde" dok su u zgradi Predsedništva Srbije čekali predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Naklon Živka Gocića pred svim olimpijcima.

Ostali sportovi 23.08.2016 | 22:15
Himna ''Bože pravde'' odjekivala Predsjedništvom Srbije!
Kiša, oblaci nad Beogradom. Nije baš moralo danas, danas kada su se srpski olimpijci vratili iz Rio de Žaneira.

Ali, ko mari za kišu! Hej, došli su nam naši šampioni!

Doček je najpre organizovan u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu. Nikolić je, zajedno sa suprugom Dragicom, i ministrom sporta Vanjom Udovičićem, ušao u salu i aplaudirao srpskim olimpijcima.

Nedostajala je samo sjajna Ivana Španović, koja je osvojila bronzanu medalju, ali je zbog takmičenja u Dijamantskoj ligi već otputovala u Lozanu, gde će nastupiti u četvrtak.

Uoči takmičenja u Lozani, Španovićeva ubedljivo vodi u skoku u dalj sa 36 poena, 20 više od Amerikanke Britni Riz. Predstojeći miting biće prilika da se Ivana revanšira olimpijskoj šampionki Tijani Bartoleti, koja je takođe prijavila nastupu u Lozani. Posle Lozane, najbolje svetske skakačice u dalj se sele u Pariz, gde će miting Dijamantske lige biti održan 27. avgusta, dok je finale, kao i do sada, rezervisano za Cirih i biće održano 1. septembra.

"Vanja, Dragica i ja smo vas ispratili sa najlepšim željama. A vi ste tamo uradili sve što smo očekivali. Borili ste se najbolje što možete, a to je bilo mnogo bolje od drugih. Sada svi strepe od Srbije. Polovina vas se vratila sa medaljama, neka vam je sa srećom. Podigli ste naciju i sad mogu da vas opteretim time da su milioni strepeli svaki put kad bi neko od vas uzeo loptu, podigao ruku... Raširite se po Srbiji, idite da vas deca pipnu, osete, njima ste idoli", rekao im je Nikolić i nastavio:

"Hvala vam, hvala vam i hvala vam! Ne znam drugu reč kojom bih mogao da objasnim ovaj osećaj".

Vanja Udovičić je dodao da medalje govore više od bilo kojih reči.

"Sva vam čast, carevi i carice! Hvala vam"!.

Tijana Bogdanović je bila određena da se kao najmlađa obrati predsedniku i ministru, posebno ističući sjajnu atmosferu u celom olimpijskom timu.

Nadovezao se Živko Gocić.

"Svima koji su učestvovali na olimpijskim igrama, a posebno medaljašima...", okrenuo se i poklonio se svima.

Od odbojkašica Srbije predsednik je dobio loptu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar