Сребрни маратонац са ОИ: Убиће ме код куће...!

Фејиса Лилеса, тркач који је освојио сребрну медаљу за Етиопију у олимпијском маратону, уплашен за свој живот и слободну при повратку у домовину.

Остали спортови 24.08.2016 | 15:15
Сребрни маратонац са ОИ: Убиће ме код куће...!
Фејиса Лилеса не мора да брине...

Сребрни маратонац са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру добио је уверења од Владе Етиопије да неће бити ухапшен по повратку у земљу због изјаве након трке и геста када је прекрестио руке као симбол хапшења при проласку кроз циљ.

Лилеса је чак изјавио да се боји за свој живот када се врати у Етиопију.

"У последњих девет месеци убили су више од хиљаду људи из мог народа. Ако се вратим, убиће и мене. Ако ме не убију, послаће ме у затвор. Сигуран сам да ће да ме ухапсе већ на аеродрому", рекао је маратонац и додао: "Желим да се преселим у другу земљу. Сваку пут кад ми неко покуца на врата, мислим да долазе по мене", забринуто је изјавио Лилеса.

Он је припадник народа Оромо, који се годинама бори против Владе Етиопије и премијера, јер желе да прошире главни град Адис Абебу на територију која историјски припада Оромима.

Из Етиопије уверавају да му неће бити ништа.

"Недопустиво је да је на Олимпијским играма изрази политичко мишљење. Лилеси ћемо приредити свечани дочек као и свим осталим члановима наше олимпијске делегације. Ништа му се неће догодити, то су глупости", изјавио је портпарол етиопске владе Гетачев Реда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар