Дејан Савић: Да ли је једна реченица важнија од злата?!

Селектор ватерполо репрезентације Србије, освајач олимпијског злата, Дејан Савић изнервиран што је реченица Андрије Прлаиновића одјекнула више од златне медаље у Рио де Жанеиру!

Остали спортови 23.08.2016 | 22:45
Дејан Савић: Да ли је једна реченица важнија од злата?!
Српски ватерполисти су владари планете!

Освојили су... па, све! Европско злато, светско злато, Светску лигу, Светски куп, а као шлаг на торту дошла је олимпијска златна медаља у Рио де Жанеиру.

По доласку у Београд, селектор Дејан Савић, по обичају, није много причао. Сву славу "предао" је играчима:

"Ово је дело ових момака. Велика захвалност њима. Желим да се захвалим свим људима који су подржавали Савез, али и велике честитке свим олимпијцима који су заступали репрезентацију Србије на овим Олимпијским играма. Ми смо мала земља, имали смо три велика финала у колективним спортовима, што није забележила ни Америка! Најбитније је да смо коначно дошли до тог злата иЖилетове (Живко Гоцић, прим. аут.) сузе на постољу, уткане у ту медаљу, показале су све. Не само успех и радост, већ и муку која прати до крајњег циља", рекао је Савић, а потом је додао и ово:

"Неке ствари ме нервирају, а то је да се о једној реченици, која је из извучена из контекста , водии више рачуна него о успеху олимпијаца! То не треба да се догађа. Показали смо да можемо да будемо земља спорта, а не жуте штампе и разних аброва".

Савић је алудирао на изјаву златног ватерполисте Андрије Прлаиновића, који је пар тренутака после великог успеха и победе у финалу над Хрватском, скренуо пажњу на то да би држава требало више да поведе рачуна о системском улагању у спорт и да сачува клубове који су база сваког спорта, посебно ватерпола, указујући на њихов тежак финансијски положај.

На честиткама и дочеку захвалио се и капитен тима Живко Гоцић, који је јуче прославио 34. рођендан.

"Честитам свим нашим спортистима који су наступили на Олимпијским играма, посебно 'медаљашима'. Наш успех... не знам шта бих више рекао, осим да се захвалим свима који су допринели и уткали део себе у ову медаљу, пре свега људи из Ватерполо савеза, цео струшни штаб и наш Буцко (Дејан Савић)".

Након што је било постављено питање о његовом опроштају од репрезентације, уз његовог кума Слободана Никића, у одговор се убацио Дејан Савић:

"А ко то каже да им је ово био опроштај?".

Гоцић је додао: "Ево, не знам. За то питање, обратите се селектору".

Бобан Никић је претходно изјавио да му ово јесте био опроштај.

"Ово јесте био најтежи турнир, јер нисам никад био олимпијски првак, а ово ми је била последња шанса. То је мени и мом куму Жилету био сан од малена. Нема бољег краја него освајања олимпијског злата! Цео олимпијски тим је био сјајан, заједно смо дисали, имали смо одличну атмосферу, на крају имамо и тих осам освојених медаља", рекао је Никић, који је уз Филипа Филиповића изабран у идеални тим Олимпијских игара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар