Љутити Венгер "довео" новог центарфора!

Биће занимљиво видети Арсенал на делу наредног викенда.

Фудбал 23.08.2016 | 20:00
Љутити Венгер "довео" новог центарфора!
Менаџер Арсенала, Арсен Венгер, који је у међувремену (поред озбиљног броја огорчених опонената) добио и место у попису сленгова (Венгер = човек који има новца, али не жели да троши), избројао је овог лета 35,8 милиона фунти за четворицу играча.

Довео је Гранита Џаку за 30.000.000, Такуму Асана за 800.000, Роба Холдинга за 2.000.000 и Келечија Квакалија за 3.000.000 фунти.

Отишли су Микел Артера, Матју Фламини, Томаш Росицки и Велингтон Силва за нула, као и Ајсак Хејден за 2,5 милиона фунти.

У прва два кола Премијер лиге "тобџије" су захваљујући наклоности судије Марка Клатенбурга стигле до бода, који би им вероватно измакао да је Лестер добио заслужени пенал у финишу друге утакмице у првенству.

Све то само је оживело талас протеста међу навијачима Арсенала, који су одлазак Француза тражили све масовније прошле сезоне.

И, Венгер је одлучио да мења! Али, тим. Не себе. Њему је куповина била и биће последња опција. За трећи дуел у првенству, на стадиону Вотфорда наредног викенда, "тобџије" би требало да наступе с новим шпицем – Алексисом Санчезом.

Крилни нападач, који се није најбоље снашао у поразу од Ливерпула на отварању првенства од 3:4 и потом ремија са Лестером од 0:0, требало би да добије предност у односу на класичног центарфора Оливијеа Жируа, док ће Јаја Саного остати у другом плану, а Дани Велбек на терапијама за што бржи опоравак.

Венгер је користио и Теа Волкота, такође крилног нападача, у шпицу, док је квартет Чуба Акпом, Џоел Кемпбел, Алекс Ивоби и Серж Гнарби знатно ређе коришћен.

Да му се не купује, Венгер је поручио и у жестокој размени аргумената с новинарима још прошлог викенда.

"Зашто говорите да сам задрт? Не разумем. Ако нађемо играча који ће ојачати наш тим онда нећу бити задрт. Потрошио бих и 300 милиона ако пронађемо правог играча и будем имао 300 милиона", рекао је Венгер.

Док у одбрани чека опоравак Пера Мертесакера и Габријела, као и улазак у форму дуго одмараног Лорана Кошелнија, Венгер се ослонио на двојицу младих штопера, староседеоца Калума Чемберса и новајлије Холдинга.

Након што је овај тандем 21-годишњака и 20-годишњака примио четири гола на отварању од Ливерпула, у Лестеру је издржао налет "лисица" пред крај меча.

"Нажалост, нико не говори о наступу Роба Холдинга. Требало би да сте рећни – Енглез је, имао 20 година. Али, извините што нас није коштао 55 миллиона фунти и што не може да буде добар играч. Имао је невероватан наступ данас, то је млад дечко који никада раније није играо Премијер лигу, а с друге стране су били сјајни играчи. Више не причамо о фудбалерима. Причамо о свему осталом, само не о фудбалу", љутио се Венгер.

Хајде да видимо шта ће донети наставак Премијер лиге, али и пауза за ФИФА квалификације која следи и током које ће уследити чувени "последњи дан прелазног рока".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јоле

23.08.2016 19:51

Некада сам га обозавао као тренера,сада ради њега не гледам арсенал смуцио ми се ,време му је за пензију.

ОДГОВОРИТЕ