Ljutiti Venger "doveo" novog centarfora!

Biće zanimljivo videti Arsenal na delu narednog vikenda.

Fudbal 23.08.2016 | 20:00
Ljutiti Venger "doveo" novog centarfora!
Menadžer Arsenala, Arsen Venger, koji je u međuvremenu (pored ozbiljnog broja ogorčenih oponenata) dobio i mesto u popisu slengova (Venger = čovek koji ima novca, ali ne želi da troši), izbrojao je ovog leta 35,8 miliona funti za četvoricu igrača.

Doveo je Granita Džaku za 30.000.000, Takumu Asana za 800.000, Roba Holdinga za 2.000.000 i Kelečija Kvakalija za 3.000.000 funti.

Otišli su Mikel Artera, Matju Flamini, Tomaš Rosicki i Velington Silva za nula, kao i Ajsak Hejden za 2,5 miliona funti.

U prva dva kola Premijer lige "tobdžije" su zahvaljujući naklonosti sudije Marka Klatenburga stigle do boda, koji bi im verovatno izmakao da je Lester dobio zasluženi penal u finišu druge utakmice u prvenstvu.

Sve to samo je oživelo talas protesta među navijačima Arsenala, koji su odlazak Francuza tražili sve masovnije prošle sezone.

I, Venger je odlučio da menja! Ali, tim. Ne sebe. Njemu je kupovina bila i biće poslednja opcija. Za treći duel u prvenstvu, na stadionu Votforda narednog vikenda, "tobdžije" bi trebalo da nastupe s novim špicem – Aleksisom Sančezom.

Krilni napadač, koji se nije najbolje snašao u porazu od Liverpula na otvaranju prvenstva od 3:4 i potom remija sa Lesterom od 0:0, trebalo bi da dobije prednost u odnosu na klasičnog centarfora Olivijea Žirua, dok će Jaja Sanogo ostati u drugom planu, a Dani Velbek na terapijama za što brži oporavak.

Venger je koristio i Tea Volkota, takođe krilnog napadača, u špicu, dok je kvartet Čuba Akpom, Džoel Kempbel, Aleks Ivobi i Serž Gnarbi znatno ređe korišćen.

Da mu se ne kupuje, Venger je poručio i u žestokoj razmeni argumenata s novinarima još prošlog vikenda.

"Zašto govorite da sam zadrt? Ne razumem. Ako nađemo igrača koji će ojačati naš tim onda neću biti zadrt. Potrošio bih i 300 miliona ako pronađemo pravog igrača i budem imao 300 miliona", rekao je Venger.

Dok u odbrani čeka oporavak Pera Mertesakera i Gabrijela, kao i ulazak u formu dugo odmaranog Lorana Košelnija, Venger se oslonio na dvojicu mladih štopera, starosedeoca Kaluma Čembersa i novajlije Holdinga.

Nakon što je ovaj tandem 21-godišnjaka i 20-godišnjaka primio četiri gola na otvaranju od Liverpula, u Lesteru je izdržao nalet "lisica" pred kraj meča.

"Nažalost, niko ne govori o nastupu Roba Holdinga. Trebalo bi da ste rećni – Englez je, imao 20 godina. Ali, izvinite što nas nije koštao 55 milliona funti i što ne može da bude dobar igrač. Imao je neverovatan nastup danas, to je mlad dečko koji nikada ranije nije igrao Premijer ligu, a s druge strane su bili sjajni igrači. Više ne pričamo o fudbalerima. Pričamo o svemu ostalom, samo ne o fudbalu", ljutio se Venger.

Hajde da vidimo šta će doneti nastavak Premijer lige, ali i pauza za FIFA kvalifikacije koja sledi i tokom koje će uslediti čuveni "poslednji dan prelaznog roka".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jole

23.08.2016 19:51

Nekada sam ga obozavao kao trenera,sada radi njega ne gledam arsenal smucio mi se ,vreme mu je za penziju.

ODGOVORITE