Обрни-окрени... осам медаља!

Америчка новинска агенција АП је непосредно пре почетка Олимпијских игара у Рио де Жанеиру објавила прогнозу освајача медаља по којој је Србија била кандидат за осам одличја.

Остали спортови 23.08.2016 | 23:15
Обрни-окрени... осам медаља!
АП је погодио број медаља, али не и које ће оне бити, нити ко ће их освојити.

Према прогнози те новинске агенције, Србија је била кандидат за три златна и пет бронзаних одличја. Уместо тога, спортисти Србије се из Рија враћају са две златне, четири сребрне и две бронзане медаље.

Највећи фаворити за златне медаље међу спортистима Србије су били тенисер Новак Ђоковић, ватерполо репрезентација и мушки кајакашки двојац на 200 метара.

Ђоковић није успео да освоји медаљу, што је било једно од највећих изненађења, не само за навијаче у Србији, већ за цео спортски свет. Најбољи тенисер света је такмичење завршио већ у првом колу. Елиминисао га је Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је касније стигао до сребра.

АП је потом прогнозирао и да ће ватерполо репрезентација Србије освојити злато и то је погодио.

Такође, као освајаче сребра и бронзе на ватерполо турниру америчка агенција је видела Црну Гору и Хрватску. Ни ту није много погрешила јер су Хрвати освојили сребро, а Црногорци су, на крају, заузели четврто место.

АП је прогнозирао да ће златну медаљу освојити и српски кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић у дисциплини К2 200 метара. Ту нису били у праву, пошто су Грујић и Новаковић заузели шесто место.

Према процени АП-а Марко Томићевић и Миленко Зорић је требало да освоје бронзу у дисциплини К2 на 1.000 метара, али су се њих двојица, ипак, попела степеник више на победничком постољу.

АП је као освајаче бронзаних медаља видео и кајакашице Николину Молдован и Милицу Старовић и репрезентативке у стрељашву Андреу Арсовић и Бобану Величковић, као и Милицу Мандић у теквондоу.

Те прогнозе се нису обистиниле.

АП није видео Ивану Шпановић као кандидаткињу за прва три места у скоку удаљ, али се српска атлетичарка побринула да се те прогнозе не остваре. Злато и сребро је било виђено око врата Американки Бритни Рис и Тијане Бартолете. Њих две јесу освојиле медаље, али је редослед другачији у односу на прогнозу.

Медаља се није прогнозирала ни српским кошаркашима, пошто је предност била дата Француској и Шпанији. Иста ситуација је била и са кошаркашицама, пошто су у односу на изабранице Марине Маљковић на постољу виђене Аустралијанке и Францускиње.

Поред наведених, за Србију је злато у Рију освојио рвач Давор Штефанек, док су одбојкашице стигле до сребра.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар