Obrni-okreni... osam medalja!

Američka novinska agencija AP je neposredno pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru objavila prognozu osvajača medalja po kojoj je Srbija bila kandidat za osam odličja.

Ostali sportovi 23.08.2016 | 23:15
Obrni-okreni... osam medalja!
AP je pogodio broj medalja, ali ne i koje će one biti, niti ko će ih osvojiti.

Prema prognozi te novinske agencije, Srbija je bila kandidat za tri zlatna i pet bronzanih odličja. Umesto toga, sportisti Srbije se iz Rija vraćaju sa dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje.

Najveći favoriti za zlatne medalje među sportistima Srbije su bili teniser Novak Đoković, vaterpolo reprezentacija i muški kajakaški dvojac na 200 metara.

Đoković nije uspeo da osvoji medalju, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja, ne samo za navijače u Srbiji, već za ceo sportski svet. Najbolji teniser sveta je takmičenje završio već u prvom kolu. Eliminisao ga je Argentinac Huan Martin del Potro, koji je kasnije stigao do srebra.

AP je potom prognozirao i da će vaterpolo reprezentacija Srbije osvojiti zlato i to je pogodio.

Takođe, kao osvajače srebra i bronze na vaterpolo turniru američka agencija je videla Crnu Goru i Hrvatsku. Ni tu nije mnogo pogrešila jer su Hrvati osvojili srebro, a Crnogorci su, na kraju, zauzeli četvrto mesto.

AP je prognozirao da će zlatnu medalju osvojiti i srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini K2 200 metara. Tu nisu bili u pravu, pošto su Grujić i Novaković zauzeli šesto mesto.

Prema proceni AP-a Marko Tomićević i Milenko Zorić je trebalo da osvoje bronzu u disciplini K2 na 1.000 metara, ali su se njih dvojica, ipak, popela stepenik više na pobedničkom postolju.

AP je kao osvajače bronzanih medalja video i kajakašice Nikolinu Moldovan i Milicu Starović i reprezentativke u streljašvu Andreu Arsović i Bobanu Veličković, kao i Milicu Mandić u tekvondou.

Te prognoze se nisu obistinile.

AP nije video Ivanu Španović kao kandidatkinju za prva tri mesta u skoku udalj, ali se srpska atletičarka pobrinula da se te prognoze ne ostvare. Zlato i srebro je bilo viđeno oko vrata Amerikanki Britni Ris i Tijane Bartolete. Njih dve jesu osvojile medalje, ali je redosled drugačiji u odnosu na prognozu.

Medalja se nije prognozirala ni srpskim košarkašima, pošto je prednost bila data Francuskoj i Španiji. Ista situacija je bila i sa košarkašicama, pošto su u odnosu na izabranice Marine Maljković na postolju viđene Australijanke i Francuskinje.

Pored navedenih, za Srbiju je zlato u Riju osvojio rvač Davor Štefanek, dok su odbojkašice stigle do srebra.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar