Брига: Има ли довољно вакцина у Српској?

Нова брига за родитеље у Републици Српској. У домовима здравља нема довољно количина вакцина против хепатитиса Б. У Институту за јавно здравство Српске кажу да су пронашли прелазно рјешење и да нема разлога за бригу.

Република Српска 22.08.2016 | 19:46
Брига: Има ли довољно вакцина у Српској?
Поново несташица вакцина против хепатитиса Б. Стари проблеми – нова оправдања. У Институт за јавно здравство, који је надлежан за набавку, имају објашњње. За све је кажу крив добављач. Испорука није стигла на вријеме. Међутим, поручују да је вакцина увезена прије 10-ак дана и тренутно је на тесту у Агенцији за лијекове БиХ. Док контрола не буде готова, смишљено је прелазно рјешење.

Провјерили смо у појединим домовима здравља да ли је заиста тако.  У Агенцији за лијекове кажу да одговорност није на њима. Захтјев за контролу квалитета добили су прије неколико дана.

Из Фонда здравства поручују да су они надлежни једино за финансирање – за све остало Институт. Вакцина против хепатитиса Б даје се дјеци по рођењу, затим са навршених два и шест мјесеци. Доктори поручују да је редовно ваксинисање неопходно – али да се кашњење до мјесец дана може толерисати. Таква објашњења сигурно не умањују родитељску бригу.



(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коментар

22.08.2016 19:20

На овакве јаде нема коментара.Ужас криминала.А битан је референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

22.08.2016 19:28

Слажем се 100%

Name

Контра

22.08.2016 20:58

Ниста не брините, Скрбиц це набавити, бице дупло скупиље, али не смије да хвали!

ОДГОВОРИТЕ