Briga: Ima li dovoljno vakcina u Srpskoj?

Nova briga za roditelje u Republici Srpskoj. U domovima zdravlja nema dovoljno količina vakcina protiv hepatitisa B. U Institutu za javno zdravstvo Srpske kažu da su pronašli prelazno rješenje i da nema razloga za brigu.

Republika Srpska 22.08.2016 | 19:46
Briga: Ima li dovoljno vakcina u Srpskoj?
Ponovo nestašica vakcina protiv hepatitisa B. Stari problemi – nova opravdanja. U Institut za javno zdravstvo, koji je nadležan za nabavku, imaju objašnjnje. Za sve je kažu kriv dobavljač. Isporuka nije stigla na vrijeme. Međutim, poručuju da je vakcina uvezena prije 10-ak dana i trenutno je na testu u Agenciji za lijekove BiH. Dok kontrola ne bude gotova, smišljeno je prelazno rješenje.

Provjerili smo u pojedinim domovima zdravlja da li je zaista tako.  U Agenciji za lijekove kažu da odgovornost nije na njima. Zahtjev za kontrolu kvaliteta dobili su prije nekoliko dana.

Iz Fonda zdravstva poručuju da su oni nadležni jedino za finansiranje – za sve ostalo Institut. Vakcina protiv hepatitisa B daje se djeci po rođenju, zatim sa navršenih dva i šest mjeseci. Doktori poručuju da je redovno vaksinisanje neophodno – ali da se kašnjenje do mjesec dana može tolerisati. Takva objašnjenja sigurno ne umanjuju roditeljsku brigu.(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Komentar

22.08.2016 21:20

Na ovakve jade nema komentara.Užas kriminala.A bitan je referendum.

ODGOVORITE
Name

Trebava

22.08.2016 21:28

Slažem se 100%

Name

Kontra

22.08.2016 22:58

Nista ne brinite, Skrbic ce nabaviti, bice duplo skupilje, ali ne smije da hvali!

ODGOVORITE