СЛС: Убједљива Звезда, преокрет Нишлија, Воша разбила Чуку!

Ех, да је ово Европа: Звезда - Радник 5:0! Овај резултат у реваншу са Сасуолом одвео би црвено-беле у Лигу Европе, али реалност је другачија. Нишлије губиле у Горњем Милановцу до 80. минута, али ипак однеле кући сва три бода. Војводина одлична у дербију против посрнулог Чукаричког, 3:1. Палочевић постигао два гола.

Фудбал 22.08.2016 | 09:30
СЛС: Убједљива Звезда, преокрет Нишлија, Воша разбила Чуку!
Гледано "на прву лопту", фудбалери Црвене звезде направили су сјајну увертиру за реванш утакмицу против Сасуола у последњем колу квалификација за Лигу Европе. Ситуација је, међутим, доста другачија, па је питање колико победа 5:0 против Радника из Сурдулице може да утиче на мотивацију тима, као и навијача црвено-белих којих је тек 3.352 дочекало екипу после Италије.

Звезда ће у четвртак увече покушати да против италијанског представника надокнади 0:3, али за то ће јој требати много, много среће и квалитета који играчи Миодрага Божовића нису показали у Ређо Емилији.

Да ли да би их одморио или по казни, тек тренер црвено-белих одлучио је да летошња појачања Фибела, Руиза и Моучеа остави ван протокола за утакмицу са Радником, а само тројица стартера из Италије почели су од првог минута у недељу предвече. Били су то Дамир Кахриман, Дамијен Ле Талек и Александар Катаи.

И тако измешан тим црвено-белих био је прејак за Сурдуличане, што потврђује очекивања да актуелни шампион неће имати превише тежак задатак да задржи пехар националног првака. Али, Европа је мерило и зато два гола Петра Орландића (41. и 79. минут), а по један Александра Луковића (из пенала у 36), Славољуба Срнића (74) и Предрага Сикимића (88) нису нешто што би требало да ствара еуфорију пред долазак Сасуола у Београд. Јер, нити је играо тим који ће играти у четвртак, нити је Радник иста екипа која је у дебитантској сезони била најпријатније изненађење Суперлиге.

Ипак, тренер Божовић и навијачи могу да буду задовољни због повратка на терен Петра Орландића, који је наставио сјајну голгетерску серију. Високи нападач био је стрелац у последње три утакмице прошле сезоне, а редовно је погађао и током летњих припрема, али га је повреда спречила да од старта сезоне буде конкурентан за тим.

Војводина одлична у дербију против посрнулог Чукаричког, 3:1. Палочевић постигао два гола.

Пораз од АЗ Алкмара није пореметио Војводину.

Новосађани су наставили да играју сигурно у домаћем првенству, што потврђује и њихова партија на Бановом брду, где су у недељу надиграли Чукарички.

Головима расположеног Александра Палочевића (асистенција Антића и "пројектил" из даљине), као и егзекуцијом Филипа Малбашића на додавање Николе Ашћерића, "лале" су сачувале успешан скор у домаћем првенству (четири победе, један реми).

Са друге стране, "брђани" су у све већем проблему.

ЧУКАРИЧКИ - ВОЈВОДИНА 1:3 (0:1)

Спортски директор домаћина Владимир Матијашевић говорио је после пораза од Партизана у Хумској да је то био један од најгорих наступа "брђана" од када је он преузео функцију. Тада укључене црвене лампице сијаће још јаче после овог кола...

Победа Новосађана доводила се у питање само седам минута (од 60. до 67), између поготка Игора Матића из (чини се - строго) досуђеног пенала за изједначење и Палочевићевог хица ван казненог простора за 1:2.

Већ у 73. минуту, Палочевић је проиграо Ашћерића, а он са отвореним путем пред собом проиграо Малбашића, који је поставио коначних 1:3.

Пред Војводином су дани припреме за гостовање АЗ Алкмару, у реваншу баража за Лигу Европе. Пред Чукаричким је све компликованији пут до изласка из кризе, која се осликава и на терену и у резултатима "брђана", јер су освојили само четири бода у шест кола.

Нишлије губиле у Горњем Милановцу до 80. минута, али ипак однеле кући сва три бода.

Металац је био веома близу још једне - четврте "везане" победе на свом терену. Међутим, Раднички из Ниша имао је другачије планове.

Владимир Оташевић донео је у 63. минуту вођство домаћину и наговестио останак свих бодова у Горњем Милановцу. Када се приближио финиш утакмице, ситуација је почела да измиче контроли домаћина.

МЕТАЛАЦ - РАДНИЧКИ 1:2 (0:0)

Нишлије су изједначиле у 80. минуту, поготком свог најбољег играча Саше Стојановића, искусног везисте који је својим трећим голом ове сезоне тргао екипу и повукао је ка тријумфу.

Потпуни преокрет заокружио је Лазар Арсић, голом у 84. минуту, за трећи овосезонски тријумф екипе са "Чаира".

Оваквим исходом, ове две екипе изједначиле су се на табели, где засад са Војводином деле треће место.

СУПЕРЛИГА, 6. КОЛО:

Металац - Раднички Ниш 1:2 (0:0)
/Оташевић 63', Стојановић 80', Арсић 84'/

Црвена звезда - Радник 5:0

Чукарички - Војводина 1:3

у суботу

Спартак - Партизан 2:1 (0:0)
/Макарић 68', Немања Милић 82' - Леонардо Да Силва 79'/

Младост - Вождовац 0:1 (0:0)
/Дражић 47/

Напредак - Јавор 3:1 (2:1)
/Вукановић 6, Симоновић 13, Урошевић 83 - Ђокић 14/

Рад - Бачка 2:1 (1:0)
/Веселиновић 2, Ђенић 54 - Мацановић 89/

Борац - Нови Пазар 2:1 (2:0)
/Сајчић 32, Драшковић 43 - Аливодић 75. пенал/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 16, Војводина (-1) 13, Спартак 12, Раднички 10, Вождовац 10, Металац 10, Младост 9, Рад 9, Нови Пазар (-1) 8, Напредак 8, Партизан 7, Радник 6, Јавор 5, Чукарички 4, Борац 3, Бачка 1.

Парови 7. кола: Радник - Металац, Партизан - Рад, Јавор - Чукарички, Бачка - Борац, Раднички - Младост, Вождовац - Напредак, Нови Пазар - Црвена звезда, Војводина - Спартак

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар