SLS: Ubjedljiva Zvezda, preokret Nišlija, Voša razbila Čuku!

Eh, da je ovo Evropa: Zvezda - Radnik 5:0! Ovaj rezultat u revanšu sa Sasuolom odveo bi crveno-bele u Ligu Evrope, ali realnost je drugačija. Nišlije gubile u Gornjem Milanovcu do 80. minuta, ali ipak odnele kući sva tri boda. Vojvodina odlična u derbiju protiv posrnulog Čukaričkog, 3:1. Paločević postigao dva gola.

Fudbal 22.08.2016 | 09:30
SLS: Ubjedljiva Zvezda, preokret Nišlija, Voša razbila Čuku!
Gledano "na prvu loptu", fudbaleri Crvene zvezde napravili su sjajnu uvertiru za revanš utakmicu protiv Sasuola u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Situacija je, međutim, dosta drugačija, pa je pitanje koliko pobeda 5:0 protiv Radnika iz Surdulice može da utiče na motivaciju tima, kao i navijača crveno-belih kojih je tek 3.352 dočekalo ekipu posle Italije.

Zvezda će u četvrtak uveče pokušati da protiv italijanskog predstavnika nadoknadi 0:3, ali za to će joj trebati mnogo, mnogo sreće i kvaliteta koji igrači Miodraga Božovića nisu pokazali u Ređo Emiliji.

Da li da bi ih odmorio ili po kazni, tek trener crveno-belih odlučio je da letošnja pojačanja Fibela, Ruiza i Moučea ostavi van protokola za utakmicu sa Radnikom, a samo trojica startera iz Italije počeli su od prvog minuta u nedelju predveče. Bili su to Damir Kahriman, Damijen Le Talek i Aleksandar Katai.

I tako izmešan tim crveno-belih bio je prejak za Surduličane, što potvrđuje očekivanja da aktuelni šampion neće imati previše težak zadatak da zadrži pehar nacionalnog prvaka. Ali, Evropa je merilo i zato dva gola Petra Orlandića (41. i 79. minut), a po jedan Aleksandra Lukovića (iz penala u 36), Slavoljuba Srnića (74) i Predraga Sikimića (88) nisu nešto što bi trebalo da stvara euforiju pred dolazak Sasuola u Beograd. Jer, niti je igrao tim koji će igrati u četvrtak, niti je Radnik ista ekipa koja je u debitantskoj sezoni bila najprijatnije iznenađenje Superlige.

Ipak, trener Božović i navijači mogu da budu zadovoljni zbog povratka na teren Petra Orlandića, koji je nastavio sjajnu golgetersku seriju. Visoki napadač bio je strelac u poslednje tri utakmice prošle sezone, a redovno je pogađao i tokom letnjih priprema, ali ga je povreda sprečila da od starta sezone bude konkurentan za tim.

Vojvodina odlična u derbiju protiv posrnulog Čukaričkog, 3:1. Paločević postigao dva gola.

Poraz od AZ Alkmara nije poremetio Vojvodinu.

Novosađani su nastavili da igraju sigurno u domaćem prvenstvu, što potvrđuje i njihova partija na Banovom brdu, gde su u nedelju nadigrali Čukarički.

Golovima raspoloženog Aleksandra Paločevića (asistencija Antića i "projektil" iz daljine), kao i egzekucijom Filipa Malbašića na dodavanje Nikole Ašćerića, "lale" su sačuvale uspešan skor u domaćem prvenstvu (četiri pobede, jedan remi).

Sa druge strane, "brđani" su u sve većem problemu.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 1:3 (0:1)

Sportski direktor domaćina Vladimir Matijašević govorio je posle poraza od Partizana u Humskoj da je to bio jedan od najgorih nastupa "brđana" od kada je on preuzeo funkciju. Tada uključene crvene lampice sijaće još jače posle ovog kola...

Pobeda Novosađana dovodila se u pitanje samo sedam minuta (od 60. do 67), između pogotka Igora Matića iz (čini se - strogo) dosuđenog penala za izjednačenje i Paločevićevog hica van kaznenog prostora za 1:2.

Već u 73. minutu, Paločević je proigrao Ašćerića, a on sa otvorenim putem pred sobom proigrao Malbašića, koji je postavio konačnih 1:3.

Pred Vojvodinom su dani pripreme za gostovanje AZ Alkmaru, u revanšu baraža za Ligu Evrope. Pred Čukaričkim je sve komplikovaniji put do izlaska iz krize, koja se oslikava i na terenu i u rezultatima "brđana", jer su osvojili samo četiri boda u šest kola.

Nišlije gubile u Gornjem Milanovcu do 80. minuta, ali ipak odnele kući sva tri boda.

Metalac je bio veoma blizu još jedne - četvrte "vezane" pobede na svom terenu. Međutim, Radnički iz Niša imao je drugačije planove.

Vladimir Otašević doneo je u 63. minutu vođstvo domaćinu i nagovestio ostanak svih bodova u Gornjem Milanovcu. Kada se približio finiš utakmice, situacija je počela da izmiče kontroli domaćina.

METALAC - RADNIČKI 1:2 (0:0)

Nišlije su izjednačile u 80. minutu, pogotkom svog najboljeg igrača Saše Stojanovića, iskusnog veziste koji je svojim trećim golom ove sezone trgao ekipu i povukao je ka trijumfu.

Potpuni preokret zaokružio je Lazar Arsić, golom u 84. minutu, za treći ovosezonski trijumf ekipe sa "Čaira".

Ovakvim ishodom, ove dve ekipe izjednačile su se na tabeli, gde zasad sa Vojvodinom dele treće mesto.

SUPERLIGA, 6. KOLO:

Metalac - Radnički Niš 1:2 (0:0)
/Otašević 63', Stojanović 80', Arsić 84'/

Crvena zvezda - Radnik 5:0

Čukarički - Vojvodina 1:3

u subotu

Spartak - Partizan 2:1 (0:0)
/Makarić 68', Nemanja Milić 82' - Leonardo Da Silva 79'/

Mladost - Voždovac 0:1 (0:0)
/Dražić 47/

Napredak - Javor 3:1 (2:1)
/Vukanović 6, Simonović 13, Urošević 83 - Đokić 14/

Rad - Bačka 2:1 (1:0)
/Veselinović 2, Đenić 54 - Macanović 89/

Borac - Novi Pazar 2:1 (2:0)
/Sajčić 32, Drašković 43 - Alivodić 75. penal/

TABELA: Crvena zvezda 16, Vojvodina (-1) 13, Spartak 12, Radnički 10, Voždovac 10, Metalac 10, Mladost 9, Rad 9, Novi Pazar (-1) 8, Napredak 8, Partizan 7, Radnik 6, Javor 5, Čukarički 4, Borac 3, Bačka 1.

Parovi 7. kola: Radnik - Metalac, Partizan - Rad, Javor - Čukarički, Bačka - Borac, Radnički - Mladost, Voždovac - Napredak, Novi Pazar - Crvena zvezda, Vojvodina - Spartak

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar