ПЛ: Сандерленд по старом - пораз! Вест Хем једва до побједе!

Повратник у Премијер лигу, Мидлсбро, нанео други пораз екипи Дејвида Мојеса. Олакшање, па паника на "Олимпијском стадиону"! Десетковани Вест Хем касно је повео против десеторице гостију, а онда спашавао живу главу.

Фудбал 22.08.2016 | 08:45
ПЛ: Сандерленд по старом - пораз! Вест Хем једва до побједе!
Мидлсбро у "горњем дому", Сандерленд тамо где смо навикли - у зони испадања.

Дејвид Мојес наследио је Сема Алардајса након што је овај именован за селектора Енглеске и почео сезону врло лоше. Ако је пораз од Манчестер ситија у гостима био очекиван, 1:2 (0:2) код куће против Мидлсброа је резултат који најављује још једну грчевиту борбу за опстанак.

Повратник у Премијер лигу, који почев од менаџера Аитора Каранке има наглашен латински "шмек", већи део посла је обавио у првом полувремену, када је погоцима Кристијана Стуанија у 13. и 45. минуту повео 2:0.

Први гол био је феноменалан - "пројектил" са преко 20 метара искоса, који је голмана Вита Манонеа затекао потпуно неспремног.

Последњи пас некадашњем нападачу Еспањола код оба поготка је упутио Алваро Негредо, који је овог лета други пут у каријеру стигао у Енглеску из шпанске Примере. Својевремено је прешао у Манчестер сити из Севиље, а сада га је Мидлсбро позајмио од Валенсије на годину дана.

Друго полувреме протекло је у доминацији "црних мачака", које су само успеле да постигну почасни гол, преко дефанзивца Патрика ван Анхолта у 71. минуту.

Мидлсбро је уз Евертон и Тотенхем на деоби петог места, са четири освојена бода, док су Сандерленд и Кристал Палас једини на нули, од екипа које су одиграле две утакмице.

Олакшање, па паника на "Олимпијском стадиону"! Десетковани Вест Хем касно је повео против десеторице гостију, а онда спашавао живу главу.

Какво олакшање на "Олимпијском стадиону"!

Фудбалери Вест Хема, након што су бод на отварању Премијер лиге изгубили голом Дијега Косте у 89. минуту градског дербија на "Стафморд бриџу", готово да нису имали избора пред својим навијачима у првој премијерлигашкој утакмици од селидбе са "Болејн граунда".

Дуго чекани гол, за победу, "пао је" у 85. минуту и то тек када је Борнмут остао са играчем мање.

Михаил Антонио биће уписан као играч који је отворио налог "чекићара" на стадиону некада коришћеном за Олимпијске игре: Вест Хем – Борнмут 1:0 (0:0).

Чета Славена Билића прославиће ову победу више утолико што је скромни и бројчано инфериорни Борнмут, оборен на отварању лиге резултатом 1:3 код куће, у дуелу са Манчестер јунајтедом, имао две везане мега шансе за изједначење у 93. минуту.

После аута који је попут корнера извео Андре Сурман, Џошуа Кинг примио је лопту грудима и са 7-8 метара ухватио волеј левом ногом, који је Адријан успео да избије у поље, а кад је на одбитак натрчао Симон Френсис и већ видео себе у загрљају са групом гостујућих навијача, између њега и драматично освојеног бода нашла се храбра глава дефанзивца Винстона Рида, чија је интервенција вредна колико и гол Антонија.

Уследила је муњевита контра Вест Хема коју у гол, иако се нашао 1 на 1 са Артуром Боруцом, није претворио Џонатан Каљери.

Он је у игру ушао у 63. минуту уместо невидљивог Енера Валенсије и допринео конкретнијој офанзиви бордо-плавих у финишу, у којој је разлику направио сјајан потез новајлије, Билићевог љубимца из Бешикташа, Гокана Тореа.

Турчин је везао два добра дриблинга и идеално центрирао са леве стране после чега је Антонију на "другој" стативи остало само да корпуленцијом и одразом казни Боруцову статичност и лошу поставку комплетне одбране гостију, која је иначе била сасвим добра, мирна и сигурна у највећем делу утакмице, иако је од 77. минута морала да се брани са играчем мање.

Тада је домаћин пресекао један спор и безидејан напад Борнмута, севнула је контра, Шеику Кујате је пројурио као Усеин Болт по десној страни, претрчао Артера који га је повукао с леђа па Крејг Пасон није имао куд – показао је Артеру други жути картон и натерао Едија Хауа да направи принудну измену и уместо офанзивног Џордона Ајба уведе у игру нешто дефанзивнијег Нејтана Ајка.

Вест Хем је тада појачао офанзиву, али се чинило да неће стићи до гола без Димитрија Пајеа, Ендија Керола и тешко повређеног, 20,5 милиона фунти плаћеног Андреа Ајуа, који је на премијери са Челсијем доживео тешку раптуру квадрицепса због које неће играти скоро до католичног Божића.

Ипа, Антонио, један од најгорих на терену у бледом наступу на "Бриџу" пре седам дана, искупио се голом који је тиму из Источног Лондона донео тек другу победу ове сезоне у пет мечева, после оне над Домжалама у квалификацијама за Лигу Европе.

У паузи између мечева са Челсијем и Борнмутом, Билић је водио "чекићаре" у Румунију где је у првом мечу плеј-оф фазе за пласман у ЛЕ одиграо 1:1 са Астром, тако да је и умор био фактор код домаћег тима, колико и хендикеп повредама важних играча.

Резултати 2. кола:

У петак:

Манчестер јунајтед – Саутемптон 2:0 (1:0)
/Ибрахимовић 36, пен 52/

У суботу:

Стоук – Манчестер сити 1:4 (0:2)
/Кркић пен 49 – Агуеро пен 27, 36, Нолито 86, 90+5/

Барнли – Ливерпул 2:0 (2:0)
/Воукс 2, Греј 37/

Свонси – Хал 0:2 (0:0)
/Малоуни 79, Ернандез 90+2/

Тотенхем – Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Вањама 83/

Вотфорд – Челси 1:2 (0:0)
/Капуе 55 – Батшуаји 81, Коста 87/

ВБА – Евертон 1:2 (1:1)
/Меколи 9 – Миралас 45+2, Бери 60/

Лестер – Арсенал 0:0

У недељу:

Сандерленд – Мидлсбро 1:2 (0:2)
/Ван Анхолт 71 – Стуани 13, 45/

Вест Хем – Борнмут 1:0 (0:0)
/Антонио 84/

Табела: Манчестер сити 6, Манчестер јунајтед 6, Хал 6, Челси 6, Евертон 4, Тотенхем 4, Мидлсбро 4, Барнли 3, ВБА 3, Свонси 3, Ливерпул 3, Вест Хем 3, Вотфорд 1, Саутемптон 1, Стоук 1, Арсенал 1, Лестер 1, Сандерленд 0, Борнмут 0, Кристал Палас 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар