PL: Sanderlend po starom - poraz! Vest Hem jedva do pobjede!

Povratnik u Premijer ligu, Midlsbro, naneo drugi poraz ekipi Dejvida Mojesa. Olakšanje, pa panika na "Olimpijskom stadionu"! Desetkovani Vest Hem kasno je poveo protiv desetorice gostiju, a onda spašavao živu glavu.

Fudbal 22.08.2016 | 08:45
PL: Sanderlend po starom - poraz! Vest Hem jedva do pobjede!
Midlsbro u "gornjem domu", Sanderlend tamo gde smo navikli - u zoni ispadanja.

Dejvid Mojes nasledio je Sema Alardajsa nakon što je ovaj imenovan za selektora Engleske i počeo sezonu vrlo loše. Ako je poraz od Mančester sitija u gostima bio očekivan, 1:2 (0:2) kod kuće protiv Midlsbroa je rezultat koji najavljuje još jednu grčevitu borbu za opstanak.

Povratnik u Premijer ligu, koji počev od menadžera Aitora Karanke ima naglašen latinski "šmek", veći deo posla je obavio u prvom poluvremenu, kada je pogocima Kristijana Stuanija u 13. i 45. minutu poveo 2:0.

Prvi gol bio je fenomenalan - "projektil" sa preko 20 metara iskosa, koji je golmana Vita Manonea zatekao potpuno nespremnog.

Poslednji pas nekadašnjem napadaču Espanjola kod oba pogotka je uputio Alvaro Negredo, koji je ovog leta drugi put u karijeru stigao u Englesku iz španske Primere. Svojevremeno je prešao u Mančester siti iz Sevilje, a sada ga je Midlsbro pozajmio od Valensije na godinu dana.

Drugo poluvreme proteklo je u dominaciji "crnih mačaka", koje su samo uspele da postignu počasni gol, preko defanzivca Patrika van Anholta u 71. minutu.

Midlsbro je uz Everton i Totenhem na deobi petog mesta, sa četiri osvojena boda, dok su Sanderlend i Kristal Palas jedini na nuli, od ekipa koje su odigrale dve utakmice.

Olakšanje, pa panika na "Olimpijskom stadionu"! Desetkovani Vest Hem kasno je poveo protiv desetorice gostiju, a onda spašavao živu glavu.

Kakvo olakšanje na "Olimpijskom stadionu"!

Fudbaleri Vest Hema, nakon što su bod na otvaranju Premijer lige izgubili golom Dijega Koste u 89. minutu gradskog derbija na "Stafmord bridžu", gotovo da nisu imali izbora pred svojim navijačima u prvoj premijerligaškoj utakmici od selidbe sa "Bolejn graunda".

Dugo čekani gol, za pobedu, "pao je" u 85. minutu i to tek kada je Bornmut ostao sa igračem manje.

Mihail Antonio biće upisan kao igrač koji je otvorio nalog "čekićara" na stadionu nekada korišćenom za Olimpijske igre: Vest Hem – Bornmut 1:0 (0:0).

Četa Slavena Bilića proslaviće ovu pobedu više utoliko što je skromni i brojčano inferiorni Bornmut, oboren na otvaranju lige rezultatom 1:3 kod kuće, u duelu sa Mančester junajtedom, imao dve vezane mega šanse za izjednačenje u 93. minutu.

Posle auta koji je poput kornera izveo Andre Surman, Džošua King primio je loptu grudima i sa 7-8 metara uhvatio volej levom nogom, koji je Adrijan uspeo da izbije u polje, a kad je na odbitak natrčao Simon Frensis i već video sebe u zagrljaju sa grupom gostujućih navijača, između njega i dramatično osvojenog boda našla se hrabra glava defanzivca Vinstona Rida, čija je intervencija vredna koliko i gol Antonija.

Usledila je munjevita kontra Vest Hema koju u gol, iako se našao 1 na 1 sa Arturom Borucom, nije pretvorio Džonatan Kaljeri.

On je u igru ušao u 63. minutu umesto nevidljivog Enera Valensije i doprineo konkretnijoj ofanzivi bordo-plavih u finišu, u kojoj je razliku napravio sjajan potez novajlije, Bilićevog ljubimca iz Bešiktaša, Gokana Torea.

Turčin je vezao dva dobra driblinga i idealno centrirao sa leve strane posle čega je Antoniju na "drugoj" stativi ostalo samo da korpulencijom i odrazom kazni Borucovu statičnost i lošu postavku kompletne odbrane gostiju, koja je inače bila sasvim dobra, mirna i sigurna u najvećem delu utakmice, iako je od 77. minuta morala da se brani sa igračem manje.

Tada je domaćin presekao jedan spor i bezidejan napad Bornmuta, sevnula je kontra, Šeiku Kujate je projurio kao Usein Bolt po desnoj strani, pretrčao Artera koji ga je povukao s leđa pa Krejg Pason nije imao kud – pokazao je Arteru drugi žuti karton i naterao Edija Haua da napravi prinudnu izmenu i umesto ofanzivnog Džordona Ajba uvede u igru nešto defanzivnijeg Nejtana Ajka.

Vest Hem je tada pojačao ofanzivu, ali se činilo da neće stići do gola bez Dimitrija Pajea, Endija Kerola i teško povređenog, 20,5 miliona funti plaćenog Andrea Ajua, koji je na premijeri sa Čelsijem doživeo tešku rapturu kvadricepsa zbog koje neće igrati skoro do katoličnog Božića.

Ipa, Antonio, jedan od najgorih na terenu u bledom nastupu na "Bridžu" pre sedam dana, iskupio se golom koji je timu iz Istočnog Londona doneo tek drugu pobedu ove sezone u pet mečeva, posle one nad Domžalama u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U pauzi između mečeva sa Čelsijem i Bornmutom, Bilić je vodio "čekićare" u Rumuniju gde je u prvom meču plej-of faze za plasman u LE odigrao 1:1 sa Astrom, tako da je i umor bio faktor kod domaćeg tima, koliko i hendikep povredama važnih igrača.

Rezultati 2. kola:

U petak:

Mančester junajted – Sautempton 2:0 (1:0)
/Ibrahimović 36, pen 52/

U subotu:

Stouk – Mančester siti 1:4 (0:2)
/Krkić pen 49 – Aguero pen 27, 36, Nolito 86, 90+5/

Barnli – Liverpul 2:0 (2:0)
/Vouks 2, Grej 37/

Svonsi – Hal 0:2 (0:0)
/Malouni 79, Ernandez 90+2/

Totenhem – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Vanjama 83/

Votford – Čelsi 1:2 (0:0)
/Kapue 55 – Batšuaji 81, Kosta 87/

VBA – Everton 1:2 (1:1)
/Mekoli 9 – Miralas 45+2, Beri 60/

Lester – Arsenal 0:0

U nedelju:

Sanderlend – Midlsbro 1:2 (0:2)
/Van Anholt 71 – Stuani 13, 45/

Vest Hem – Bornmut 1:0 (0:0)
/Antonio 84/

Tabela: Mančester siti 6, Mančester junajted 6, Hal 6, Čelsi 6, Everton 4, Totenhem 4, Midlsbro 4, Barnli 3, VBA 3, Svonsi 3, Liverpul 3, Vest Hem 3, Votford 1, Sautempton 1, Stouk 1, Arsenal 1, Lester 1, Sanderlend 0, Bornmut 0, Kristal Palas 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar