ОИ - Одбојка: Реприза финала из Атине!

Као и 2004. године у Атини - и у Рију су финалисти одбојкашког турнира на Олимпијским играма Бразил и Италија. Да ли ће и победник бити исти?

Остали спортови 20.08.2016 | 11:15
ОИ - Одбојка: Реприза финала из Атине!
Пре 12 година у Атини, а сада у Рио де Жанеиру.

Финалисти мушког одбојкашког турнира на Олимпијским играма 2004. године били су Бразил и Италија, а то ће се поновити и 2016. године. Тада су Бразилци славили у четири сета, а да ли сјајна италијанска екипа може да "одузме" златну медаљу домаћину највеће спортске смотре?

Раније данас Италијани су постали први финалисти након што су у пет сетова савладали САД, а њима се прикључио домаћин Бразил који је много лакше и убедљивије победио Русе - 25:21. 25:20, 25:17.

Италијани ће у финалу мислити о освети за пораз у атинском финалу, док ће Бразилци у јуришу на своју трећу златну олимпијску медаљу мислити о поразу у групној фази од Италијана.

Руси ни у једном од три брза сета нису угрозили победу "кариока", а ношени на крилима сјајне публике у арени "Мараканазињо" показали су још једном да су светска сила у одбојци и изборили су четврто узастопно финале на ОИ.

Финале је на програму у суботу од 18.15, док у мечу за бронзу од 14.30 играју САД - Русија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар