ОИ - Нагодио се Американац!

Амерички пливач Џејмс Фејген платиће 10.800 долара и биће ми дозвољено да напусти Бразил, после скандала око наводне пљачке у коју су били чланови репрезентације САД.

Остали спортови 19.08.2016 | 21:15
ОИ - Нагодио се Американац!
Прича о наводној пљачки у којој су жртве били амерички пливачи претходних дана подигла је много прашине у јавности.

Она је била лажна, што су репрезентативци селекције САД и сами признали. Рајан Лохти, према наводима бразилске полиције, је легао да је био опљачкан са колегама и то под претњом пиштољем, а сам спортиста је по повратку у САД неколико пута мењао причу о томе шта се десило.

Лохти је успео брзо после инцидента да напусти Бразил, док су Гунац Бенц и Џек Конгер то учинили тек у четвртак, након што сведочења у полицији о наводној пљачки.

Последњи у екипи Џејмс Фејген ће моћи да напусти Бразил тек након што плати донацију.

Фејгенов адвокат Брено Меларањо рекао је да ће његов клијент, после договора са бразилским судом, донирати 10.800 долара "једној институцији" и напустити земљу.

Он није прецизирао где ће новац бити уплаћен, али медији претпостављају да ће средства отићи у хуманитарне сврхе. Адвокат је додао да према бразилском закону, донација може да се уплати како би се избегло кривично гоњење за лакше прекршаје, али није рекао која тужба је била у разматрању за Фејгена.

Бразилска полиција саопштила је да има снимак на коме се види како се Лохти туче са обезбеђењем на бензинској пумпи у исто време у коме се пљачка наводно десила.

У саопштењу се истиче да су амерички пливачи били под утицајем алкохола и да су демолирали тоалет на бензијској пумпи. Они су после испитивања платили штету и отишли.

Олимпијски комитет САД извинио се Бразилу због целог инцидента са Лохтијем и њиховим пливачима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар